490.000 de VW Passat rechemate în service în USA

E oficial: în America vor fi rechemate în service aproape jumătate de milion de modele Volkswagen Passat, produse între 2001 şi 2007, din cauza riscului de incendiu în compartimentul motor. Să vedem mai exact despre ce este vorba.

490.000 de VW Passat rechemate în service în USA 490.000 de VW Passat rechemate în service în USA

În Europa nu prea auzim de probleme la maşinile Volkswagen. Ceeace nu înseamnă că maşinile germane cele mai îndrăgite de majoritatea românilor nuar avea probleme. Iar americanii nu se feresc să le arate cudegetul.

Organismul american NHTSA (National Highway Traffic SafetyAdministration) a decis, după o investigaţie care a început încă deanul trecut, că modelele Volkswagen Passat prezintă un riscserios de incendiu. Care poate fi cauzat de funcţionareadefectuoasă a bujiilor, ceea ce, în cel mai bun caz, duce la opierdere de putere a motorului, iar, în cel mai rău caz, poateproduce un incendiu în compartimentul motor.

De fapt, până acum cei de la Volkswagen au primit circa200 de plângeri în acest sens, din care câteva zeci se refereau laproducerea de mici incendii. Se pare că investigaţiainternă a VW USA a durat prea mult, aşa încât NHTSA a decis, laînceputul acestui an, să forţeze compania germană să rechemevoluntar în service modelele cu probleme.

Care nu sunt deloc puţine: circa 490.000 de modeleVolkswagen Passat, atât berlină, cât şi Variant, vor ajunge înservice. Este vorba despre modele sedan produse între 2001şi 2007, respectiv modele Variant produse între 2006 şi 2007.

Cei de la Volkswagen nu sunt la prima rechemare în service pemotiv de pericol de incendiu - în vara anului 2010, circa16.000 de modele Volkswagen Routan au fost rechemate înservice. Însă atunci vina a fost atribuită celor de laChrysler, Routan fiind, de fapt, un model Chrysler Voyager cu siglăVolkswagen.

În cazul Passat-ului, însă, pe cine vor da vinagermanii? Şi, mai important, oare "noul" Volkswagen Passat facelift suferă şi el de aceastăboală?