6 August în istoria automobilistică

Chung Se Yung omul care a pus pe picioare Hyundai Motors şi a dus compania printre cele mai importante din industrie din lume, s-a născut pe 6 August.

6 August în istoria automobilistică 6 August în istoria automobilistică

6 August 1928 - În această ziîntr-o familie de ţărani simpli din Tongchon provincia Kangwon ,astăzi în Coreea de Nord s-a născut Chung Se Yung. Unuldintre fraţii să a fost chiar Chung Ju Yung, cel care a fondatpractic Hyundai Group. Se Yung s-a dovedit un tânăr foarte ambiţiosşi a reuşit să termine un master în Statele Unite la MiamiUniversity, revenind în Coreea de Sud în 1957.

În 1967 atunci când Hyundaidevenise un grup puternic financiar, s-a decis extinderea pedomeniul auto, Chung Se Yung a fost ales să conducă aceastădivizie. Având în spate experienţa americanp, Jung SeChung a început afacerileinternaţionale exportând maşini spre Statele Unite. Succesul de pe această piaţă a făcut din Hyundai un constructorglobal prezent în 160 de ţări. Domnul Chung s-a retras din funcţieîn 1996, locul său fiind preluat de fiul său. Coreeanul a decedatîn 2005.