7 Iunie în istoria automobilistică

Ştiaţi că au fost vremuri când nu trebuia să te dai jos din maşină pentru a îţi regla conturile…bancare? Dacă nu aflaţi că pe 7 Iunie a apărut una dintre cele mai ciudate îmbinări dintre automobilism şi servicii finanicare.

7 Iunie în istoria automobilistică 7 Iunie în istoria automobilistică

7 Iunie1962 -Începând cu această zi automobiliştii elveţieni nu mai trebuiau săcoboare din maşină pentru a îşi rezolva treburile bancare, CreditSuisse, sau Schweizerische Kreditanstalt (SKA) cum se numeaîn acea vremeinaugurând un sistem inovativ primul drive-in bancar. Cei mai mulţidintre noi cunosc sistemul de la fast food-uri, diferenţa este că aici în loc să îţiprimeşte porţia de mâncare puteai să extragi bani din cont sau săai o întrevedere din maşină cu un consultant bancar.

Prima astfel de unitatea bancarăautomobilistică s-a deschis în centrul oraşului Zurich, având 8ghişee pentru automobile cu volan pe stânga şi unul pe dreapta.Sistemul era destul de ingenios şi printr-un sistem mecanic.Ulterior acest sistem a fost propagat şi în Marea Britanie, dar mai ales în USAacolo unde este foarte popular.

În Euorpa acest sistem a apărut însă la felde repede precum a dispărut. Aglomeraţia care se crea în zonelecentrale, determina şoferii să evite incursiunile pe patru roţi la bancă. Astfel în 1983oficiul bancar din Zurich a fost închis pentru că nu mai generaprofit. În USA acest sistem încă mai există şi unii chiar îl maifolosesc.