700C, surpriza Chrysler de la Detroit 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 12 ian. 2012 Știri auto

Alături de Dodge Dart, orientat în mod clar către clientela tânără, grupul Chrysler a prezentat, pe teren propriu, un concept radical, ce aruncă o lumină nouă asupra ideii de monovolum. Dacă Chrysler-ul Voyager din prezent foloseşte un design marcat de linii prepronderent frânte şi de unghiuri drepte, 700C pare inspirat de proiectele secrete pentru vehiculele lunare ale viitorului.

Partea frontală are ca punct de interes farurile orizontale, ce amintesc de blocurile optice ale lui Chrysler 200, iar capota bombată neagră contrastează cu nunaţa de bleu a întregii caroserii. Calandrul extrem de mic induce senzaţia de masivitate, prin comparaţia cu întregul ansamblu, senzaţie amplificată şi de ornamentele cromate mari, prezente la nivelul proiectoarelor de ceaţă.

Dacă „faţa” lui 700C ar putea intra oricând pe un model serie, cu modificările de rigoare, partea laterală poate fi considerată cel puţin futuristă, dacă nu chiar prea extravagantă. Deşi soluţia aleasă este cea folosită şi pe maşinile de serie, (portiere faţă cu deschidere normală şi culisante pentru pasageri) stilizarea suprafeţei vitrate şi forma montantului B ne amintesc de faptul că avem de-a face cu un concept. Tot la partea laterală, impresia artistică este completata de imensele jante cromate.

Nici posteriorul nu este mai prejos, în ceea ce priveşte caracterul fantezist. Stopurile prelungite până pe aripi şi luneta rotunjită îş ajută pe 700C să îşi menţină aerul misterios, dar aici persistă aerul de SUV, poate şi din cauza formei hayonului. În afară de prezenţa efectivă a conceptului la Detroit 2012, cei de la Chrysler nu au făcut publice prea multe lucruri despre maşină.

Nu există informaţii despre motorizare şi nici despre destinaţia finală a designului prezent pe 700C Concept. Potrivit lui Saad Chehab, boos-ul Chrysler, producătorul a dorit reacţiii la cald din partea vizitatorilor standului, monovolumul fiind doar un exerciţiu de design bazat platforma tehincă a lui Voyager. Întrebarea pusă de Chehab, legată de 700C este relevantă în acest sens: „Ce credeţi, este stupid, frumos sau nebun?”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide