8 Iulie în istoria automobilistică

Pe data de 8 iulie 2004 un scandal de proporţii se termină, Suzuki câştigând procesul împotriva Cunsomer Reports intentat pentru un test mincinos.

8 Iulie în istoria automobilistică 8 Iulie în istoria automobilistică

8 Iulie 2004 - În această zi Suzuki dovedeşteîn instanţă că şi presa auto are interese ascunse, câştigândprocesul intentat publicaţiei Consumer Reports în care contestaverdictul dat de revista americană despre SUV-ul SuzukiSamurai. A fost un procesfoarte lung care a durat 8 ani şi care a pornit de la o polemicădemarată în 1988.

În acel an, Suzuki Samurai, un SUV lansat în1985, a fost testat de Consumer Reports şi l-au consideratinacceptabil, din cauza probabilităţii foarte mari de a serăsturna. Într-un test al elanului efectuat, americanii chiar aureuşit asta. Însă Suzuki a reuşit să demonstreze prin declaraţiaunui fost angajat al acelei publicaţii şi printr-o casetă că nu s-arespectat viteza aferentă acelui test şi că a fost nevoie de 47 deîncercări pentru a îl pune cu roţile în sus. În plus pe casetă seaud aplauze şi râsete în acel moment, toate aceste dovezi dândcâştig de cauză japonezilor. Nu au primit bani ca despăgubire, darpresa negativă s-a schimbat radical şi Suzuki a reuşit să creascăde patru ori vânzările în patru ani.