911 Club Coupe – tribut adus primului Club Porsche

Autor: Laurenţiu Florescu 29 mai 2012 Știri auto

Primul model Porsche a apărut în anul 1948, iar după numai patru ani a apărut şi primul club al constructorului din Stuttgart ce număra doar şapte membri. Producătorul german a lansat recent seria limitată 911 Club Coupe, acest model celebrând cei 60 de ani de la înfiinţarea clubului Westfälischer Porsche Club Hohensyburg.

Modelul din Stuttgart se remarcă la exterior prin spoilerele redesenate şi culoarea verde clasic, numită „Brewster Green”. Eleronul spate şi jantele cu un design ce ne aminteşte de modelele clasice întregesc tema retro aleasă de designerii germani. Numeroasele logo-uri „911 Club Coupe” de la interior cât şi de la exterior reamintesc proprietarului că deţine un model special.

Din punct de vedere tehnic, 911 Club Coupe a primit câteva modificări menite să aducă un plus de performanţă modelului german. Sub „hainele” retro se află modelul 911 Carrera S, echipat cu un propulsor boxer de 3,8 litri. 911 Club Coupe dispune de 430 CP , cu 30 CP mai mult decât Carrera S şi este echipat cu o suspensia sport PASM, performanţele dinamice îmbunătăţindu-se considerabil. Motorul a primit chiulase modificate, un arbore cu came nou şi un sistem de evacuare mai performant, dar şi mai gălăgios. Doar 50 de modele Club Coupe vor fi fabricate, iar preţul va fi pe măsură. 911 Club Coupe costă în Germania 143.000 euro fără TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide