A 10-a uzină Volkswagen din China

Încet, dar sigur, Volkswagen prinde rădăcini foarte serioase în China, unde urmează să fie construită o nouă uzină FAW-VW, a zecea pe care o va avea VW în China. Şi la socoteală nu am pus fabricile de piese şi subansamble.

A 10-a uzină Volkswagen din China A 10-a uzină Volkswagen din China

Pentru Volkswagen, noua uzină FAW-VW care va fiinaugurată la Foshan este primul pas făcut în sudulChinei, în una dintre cele mai dinamice zone ca dezvoltareindustrială, Guandong.

Aici, pe o suprafaţă de 170 de hectare, va începe la finalulanului 2010 construcţia noii uzine de maşini, urmând caproducţia să fie demarată la jumătatea lui 2013.Uzina va avea o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi pe anşi va avea un număr de aproximativ 4.000 de angajaţi.

Investiţia joint-venture-ului FAW-VW se ridică la 520 demilioane de euro, făcând parte dintr-un plan mai ambiţiosal grupului german, care şi-a propus să investească în China 6miliarde de euro până în 2012. De altfel, după cum afirma bossulVW, Martin Winterkorn, piaţa chineză a devenit prioritară pentruplanurile de investiţii şi vânzări ale grupului VAG.

Grupul german are până acum 5 uzine construite cupartnerul FAW şi încă 4 realizate împreună cu SAIC, plusalte câteva fabrici de subansamble - cea mai recentă fiinduzina unde se produc transmisii DSG exclusiv pentru modelelecomercializate pe piaţa chineză.

Ambiţiile grupului Volkswagen sunt foarte mari în ce priveşteChina: până în 2014, nemţii vor să îşi dubleze capacitateade producţie pe plan local, obiectivul fiind de 3 milioane deunităţi pe an. În plus, până în 2014, Volkswagen va lansanu mai puţin de 20 de modele noi sau modificate, special pentrupiaţa chineză. Unde, din 2014, va începe şi producţia de maşini VWelectrice.