A fost produs ultimul model Mercedes CLS din prima generaţie

Prima generaţie Mercedes CLS a ieşit, oficial, din producţie, după o carieră de 6 ani. Va rămâne în istoria auto drept primul şi cel mai reuşit coupe cu 4 uşi. Amatorii îl vor găsi de acum doar pe site-urile cu anunţuri de maşini second hand.

A fost produs ultimul model Mercedes CLS din prima generaţie A fost produs ultimul model Mercedes CLS din prima generaţie

Ultimul model Mercedes CLS, din prima generaţie, este un CLS550, vopsit în negru şi care beneficiază de pachetul estetic AMG.Maşina a fost comandată de un american, care cel mai probabil vafolosi acest avantaj la revânzare - cu siguranţă se vor găsi destuicare să plătească pentru ultimul model produs.

Succesul lui Mercedes CLS a fost unul consistent, chiardacă, din punct de vedere business, în cei 6 ani de producţie aufost produse doar puţin peste 170.000 de exemplare. Important estecă preţul de bază a fost de peste 60.000 euro, iar majoritateamodelelor au avut preţuri apropiate de 75-80.000 euro.

Cea de-a doua generaţie Mercedes CLS va fi dezvăluită oficial cuocazia Salonului Auto Paris 2010, dar deja a fost prefigurată deconceptul F800 Style la Geneva 2010 sau de CLS Shooting Break de la Beijing 2010.

Mercedes CLS rămâne în istoria auto ca prima maşină ce aintrodus conceptul de coupe cu 4 uşi, exemplul germanilor fiindluat de Volkswagen Passat CC, Aston Martin Rapide, Porsche Panamerasau noua Hyundai Sonata.