Hot  Accident în Seoul: explozia unui autobuz cu gaz metan

Ceea ce veţi vedea în filmarea de faţă le va da apă la moară celor care nu agreează echiparea maşinilor cu sisteme GPL sau care utilizează diverse tipuri de gaze pe post de combustibil.

S-a întâmplat recent în Seoul, capitala Coreei de Sud:un autobuz alimentat cu gaz metan pur şi simplu a explodatîn trafic. De vină se pare că este o fisură a rezervoruluide gaz metan, conform investigatorilor.

VEZI AICIEXPLOZIA AUTOBUZULUI CU GAZ METAN!

Explozia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere dintr-ointersecţie, iar, după cum tremură imaginea, ne dăm seama că vorbimde un incident foarte serios. Incident în urma căruia 17persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav, iargeamurile clădilrilor din apropiere au fost spulberate, la fel cums-a întâmplat şi cu multe dintre maşinile din jurulautobuzului.

Efectul imediat al acestui incident a fost că toate autobuzeledin Seoul care circulă cu gaz metan (care reprezintă 95% dintotalul autobuzelor din capitala sud-coreeană!) au intrat la depoupentru un control minuţios al rezervoarelor şi instalaţiilor dindotarea maşinilor, oficialii declarând că nu există alte problemede acest gen.

Deşi acest incident poate fi de natură să ridice din nouproblema securităţii acestor sisteme alternative de propulsiepentru vehicule, este de precizat faptul că probabilitatea unuiaccident este, totuşi, mică, iar frecvenţa acestor incidente extremde redusă.

Cei trecuţi de vârsta majoratului probabil îşi mai amintesc decelebrele mijloace de transport din oraşele Românieiante-decembriste, poreclite "rechetele balistice". Autobuzele aveaucâte două cisterne imense de gaz pe acoperiş, deci, în cazul uneifisuri, vă daţi seama ce tragedie s-ar fi produs cu ocupanţiivehiculului.

Totuşi, nu au fost raportate incidente de acest fel, problemelemajore ţinând de greutatea suplimentară foarte mare (care afectasuspensiile şi articulaţiile), precum şi... mirosul de gaz, cauzatde insuficienta etanşeitate a rezervoarelor şi conductelor.