Accident la peste 300 km/h cu Lamborghini Gallardo

Din fericire, nu vorbim de un accident mortal petrecut pe şosele, ci de unul fără victime umane, care a avut loc pe pistă. Vezi în următorul video cum s-a petrecut accidentul!

Incindentul a avut loc în USA, undetunerul Underground Racing a supus la câteva probe deviteză modelul recent preparat, un Lamborghini Gallardo depeste 1.000 CP.

Nu este pentru prima oară când vedem un Gallardo de 1.000 CP, dar este pentru prima oară cândputem vedea pe viu un accident la o viteză foarte mare cuun asemenea bolid.

După ce maşina a reuşit să depăşească fără probleme viteza de200 mph (aproximativ 320 km/h), pilotul a acţionat paraşuta pentruîncetinirea maşinii. În acel moment, însă, o rafalăputernică de vânt a destabilizat maşina, care a ieşit de pepistă.

Viteza fiind încă foarte mare, în jur de 300 km/h, pilotul nu amai putut controla direcţia, supercarul intrând într-un mal depâmânt, iar apoi rostogolindu-se de câteva ori, foartespectaculos. Deşi maşina a devenit o epavă totală, pilotula reuşit să scape fără nici o zgârietură, ieşind singur dinmormanul de fiare contorsionate.

Acest accident s-a petrecut, din fericire, într-un mediu închis,pe pista de încercări a unui aeroport dezafectat.Închipuiţi-vă, însă, care ar fi putut fi urmările dacă vorbeam deun astfel de incdent, la o asemenea viteză, pe o autostradăaglomerată. Aviz inconştienţilor cu mulţi cai putere subcapotă!