Acţiune în forţă a Poliţiei faţă de pietonii care traversează prin loc nepermis. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 06 iun. 2015 Știri auto
Acţiune în forţă a Poliţiei faţă de pietonii care traversează prin loc nepermis. VIDEO

Acţiunea Poliţiei de amendare a pietonilor care traversează prin loc nepermis lângă una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Bucureşti s-a încheiat cu un mare scandal acum două zile, când o femeie care traversase ilegal a fost reţinută de poliţişti pentru că a refuzat să se legitimeze pentru a primi amendă.

Refuzul acesteia de a se legitima i-a obligat (prin lege) pe poliţişti să o invite la secţie, lucru refuzat din nou de femeie. Reacţia poliţiştilor la refuzul femeii de a veni cu ei la secţie a fost filmată de un trecător. Noi nu vom comenta intervenţia poliţiei strict în acest caz, ci vom spune doar că ne aşteptăm la tot mai multe intervenţii în trafic împotriva pietonilor care traversează aiurea, împotriva bicicliştilor care trec pe roşu, împotriva motocicliştilor care se strecoară printre maşini cu mult peste viteza legală, dar şi a şoferilor care violează legea rutieră în fel şi chip, într-un asemenea hal încât Bucureştiul a ajuns o junglă din care scapă cine poate. Şi, în general, a tuturor celor care consideră că legea li se aplică întotdeauna altora, iar nu lor înşişi.

Şi, da, am vrea ca şi cetăţenii să înţeleagă că, atunci când Poliţia îţi cere să te legitimezi sau să o urmezi, e corect să faci acest lucru, nu isterie şi scandal. Pentru că, până la urmă, cel care va pierde vei fi tot tu. Cât despre Poliţia Română, am spune că seceră ce a semănat: anii de nefăcut nimic şi de acţionat arbitrar i-au distrus complet autoritatea, aşa că în rarele cazuri în care se apucă să-şi facă treaba conform legii, reacţia trecătorilor este vehementă.

Sursa video: Bogdan Petrescu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide