Ai trusă şi extinctor? Amenda 300 de lei! Poliţia Română ştie de ce, şoferii habar nu au

Autor: Marius Vișan 10 iun. 2017 Știri auto
Ai trusă şi extinctor? Amenda 300 de lei! Poliţia Română ştie de ce, şoferii habar nu au

Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un momentdat deoarece, mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi la trusa medicală au termene de valabilitate. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat pentru Glsa.ro, un şofer amator de 54 de ani din Arad. 

Chiar dacă acest caz s-a petrecut cu ceva timp în urmă, pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră. Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică să verficiaţi periodic dacă trusa de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate. Preţul unei truse medicale este aproximativ 100 de lei, iar un extinctor în jur de 60 de lei.

Deschideţi ochii, ca să nu deschi­deţi portofelul!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide