Hot  Amendă record pentru depăşirea vitezei record!

Proprietarul unui Mercedes SLS a fost surprins de un radar fix de pe autostrada A12 cu viteza record de 290 km/h. Urmarea: reţinerea permisului de conducere, confiscarea maşinii şi o amendă de 3,5 ori mai scumpă decât maşina!

Amendă record pentru depăşirea vitezei record! Amendă record pentru depăşirea vitezei record!

Ouch! 720.000 euro amendă pentru depăşirea vitezeimaxime legale! Nu auzi în fiecare zi aşa ceva.

Conform poliţei elveţiene, vineri 6 august 2010, un radar fix depe autostrada elveţiană A12 a surprins un Mercedes SLS AMG cu viteza de 290 km/h, pe traseulBerna - Lausanne. Este vorba de un record, fiind cea mai maredepăşire a vitezei maxime legale pe autostrada A12.

Bineînţeles că maşina a fost oprită după câţiva kilometri de unechipaj de poliţie, iar şoferul de 37 de ani a fost reţinut, dupăce i-au fost confiscate atât permisul de conducere, cât şi bolidul.Exact, maşina Mercedes SLS AMG a fost confiscată depoliţie.

Acum, să nu vă închipuiţi că şoferul a fost arestat şi băgat laînchisoare - a trecut doar printr-un proces standard deidentificare, i s-a luat declaraţia, după care a fost lăsat săplece. Fără maşină, evident, care a rămas în custodia poliţieipentru cercetări, ca obiect al infracţiunii.

O infracţiune care este cotată la nu mai puţin de720.000 de euro în Elveţia! Adică de peste 3 ori mai maredecât cea de 200.000 de euro încasată la începutul acestui an tot înElveţia, de către şoferul unui Ferrari.

Rămâne de văzut dacă proprietarul SLS-ului va reuşi să scape îninstanţă, însă mass media a arătat deja că este vorba despre unpersonaj foarte bogat, aşa încât presiunea publică va fi foartemare - în cazul în care autorităţile de la ei ar vrea să aplicereţeta "comisionului basma curată" de la noi...