American Family cu “ochii” pe şoferii tineri

American Family vine în ajutorul părinţilor care vor să-şi protejeze copilul care este predispus accidentelor datorită obiceiurilor la volan...

American Family este o companie de asigurări cu sediul înWisconsin care oferă un program denumit Teen Safe Driver pentrupărinţii îngrijoraţi de odraslele lor care de curând şi-au luatpermisul. Acesta a luat naştere în 2007 şi constă în supraveghereaşoferului "debutant" cu ajutorul celor două camere video amplasatepe parbriz astfel încât să monitorizeze atât comportamnetul celuide la volan cât şi drumul din faţă.

Cei care apelează la acest serviciu vor fi nevoiţi să plăteascăatât camerele de supraveghere cât şi instalarea lor dar şi unonorariu lunar. În schimb, familiile înscrise vor primi un discountla asigurarea auto.

În cazul unui condus mai agresiv sau neregulamentar, camerelevideo vor porni şi vor înregistra timp de 20 de secunde, film careapoi va putea fi văzut de către părinţi pe site-ul oficialDriveCam. Conform raportului companiei acest program chiarfuncţionează, riscul accidentelor fiind redus cu 70 deprocente.

Scopul acestor camere plasate pe parbriz este de a încurajatinerii şoferi să conducă mai atenţi iar atunci când greşesc,părinţii să poată discuta şi corecta comportamentul şi acţiunileacestora la volan.