Ar trebui să-i fie teamă lui VW Passat de viitorul Renault Laguna 4?

Autor: Oraan Mărculescu 08 nov. 2013 Știri auto
Ar trebui să-i fie teamă lui VW Passat de viitorul Renault Laguna 4?

Cei de la Caradisiac au analizat recentele concepte Renault, cum ar fi Initiale Paris de la Frankfurt 2013, dar şi noile modele de serie, începând cu Renault Clio 4. Şi şi-au imaginat cum ar putea arăta viitoarea generaţie a berlinei de clasă medie Renault Laguna.

Care aduce un puternic aer germanic, ba chiar pare un apropo destul de clar la adresa modelului german Volkswagen Passat (faruri cu o formă geometrică simplă, grilă impozantă, muchii predominante).

Pare o direcţie logică, din moment ce şi Peugeot a schimbat macazul prin ”germanizarea” noii sale imagini de marcă , Peugeot 508 având vânzări de aproape trei ori mai bune decât Laguna în Franţa, de exemplu.

Conform celor de la Caradisiac, încă nu se ştie dacă urmaşul lui Renault Laguna va păstra această denumire. Dar se estimează că vom vorbi de o maşină impozantă, cu o lungime de aproape 5 metri, ba chiar unele zvonuri susţin că noua maşină va fi oferită doar ca break, poate chiar şi crossover.

Platforma tehnică va proveni de la Nissan (deci nu se va repeta experimentul cu Latitude bazat pe un model coreean Samsung), iar motorizările vor fi în principal diesel, nefiind exclusă o variantă hibridă plug-in.

Nivelul de echipare se anunţă excelent raportat la preţuri (Laguna 4 va avea un preţ de bază estimativ de circa 32.000 de euro), iar din meniul tehnic va face parte direcţia pe toate roţile pentru versiunile de top, suspensia auto-adaptivă sau un sistem multimedia care se anunţă revoluţionar.

Noul Renault Laguna 4 (sau modelul succesor pentru actualul Laguna 3) se pare că urmează să fie dezvăluit publicului de-abia peste doi ani, la Salonul Auto Frankfurt 2015. Când probabil urmaşul actualului Volkswagen Passat va fi deja în showroom-uri…

Voi ce părere aveţi despre propunerea celor de la Caradisiac:

ARE ŞANSE NOUL RENAULT LAGUNA 4 SĂ SE IMPUNĂ ÎN FAŢA LUI VW PASSAT?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide