Are sens un BMW Seria 6 Gran Tourer, rival pentru CLS Shooting Brake?

Autor: Oraan Mărculescu 06 aug. 2014 Știri auto

Oricare credeţi că ar putea fi răspunsul pentru întrebarea din titlu, un lucru e clar: cei de la BMW nu pot sta deoparte dacă Mercedes-Benz are un model cu suficient succes pe această nişă, a breakurilor lifestyle.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake a apărut de-abia odată cu a doua generaţie a coupe-ului cu patru uşi german, dar a reuşit rapid să devină profitabil, pur şi simplu mizând pe ideea de ”altfel de break”: nu aşa de util, dar mult mai arătos chiar şi decât Avant-urile lui Audi.

Viitorul Seria 6 Gran Tourer trebuie să fie mult mai reuşit ca această randare pentru a putea contracara CLS Shooting Brake…

 

Ba chiar urmează să vedem în curând şi un CLA Shooting Brake (bazat pe coupe-ul cu patru uşi CLA), deci vorbim de un domeniu cu potenţial. Aşa încât, după ce BMW a reuşit să contracareze cu suficient de mult succes CLS-ul celor de la Mercedes-Benz, se pare că bavarezii pregătesc un rival şi pentru CLS Shooting Brake.

Fără a-şi propune să facă excese în materie de caracter util, viitorul BMW Seria 6 Gran Tourer va fi, totuşi, mai practic decât Gran Coupe, în primul rând datorită spaţiului mai mare pentru bagaje, dar şi graţie hayonului cu deschidere automată.

Mai practic decât un Seria 6 Gran Coupe, dar mult mai cool decât un Seria 5 Touring

 

Noul BMW Seria 6 Gran Tourer încă nu a primit undă verde oficial, dar e foarte probabil ca acest lucru să se întâmple cât de curând. În acest caz, modelul ar urma să apară cel mai devreme în 2017, urmând a fi bazat pe cea de-a treia generaţie BMW Seria 6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide