Asigurare ieftină în funcţie de vârstă, tipul maşinii şi de cum conduci

Autor: Alexandru Banu 02 nov. 2017 Știri auto
Asigurare ieftină în funcţie de vârstă, tipul maşinii şi de cum conduci

Groupama Asigurări a lansat clauza Autocontrol, sub formă unui proiect pilot, prin care şoferii pot beneficia de reduceri de pană la 40% la preţul poliţei, ȋn funcţie de comportamentul în trafic. Acesta va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care înregistrează o serie de informaţii privind stilul de condus, evenimentele din trafic şi alte date relevante, pe baza cărora va fi oferit un rating. Clienţii îşi pot verifica ȋn timp real ratingul şi îşi pot ajusta deci comportamentul, având astfel control direct asupra preţului poliţei. Este primul asigurător din România care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO. 

 “Unul dintre obiectivele noastre este să le oferim clienţilor noştri produse şi servicii inovatoare şi adaptate nevoilor lor reale.  Astfel, am utilizat beneficiile celor mai noi tehnologii pentru a dezvolta o nouă clauză, prin care clienţii CASCO pot beneficia de un tarif flexibil, care se ajustează trimestrial în funcţie de stilul de condus şi evenimentele rutiere în care aceştia sunt implicaţi. Ne-am propus să devenim asigurătorul preferat al românilor, iar acest proiect pilot este încă o dovadă a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru a fi mai aproape de nevoile clientilor”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct al companiei.   

 Clauza Autocontrol poate fi ataşată unei poliţe CASCO, atunci când clientul alege plată în 4 rate şi prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziţionarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO. 

 Tipul de asigurare e nou în România. În alte ţări a fost deja implementat şi s-au raportat rezultate bune atât în incidenţa pagubelor, cât şi în preţurile asigurărilor la clienţi. Anglia a fost printre primele ţări europene care a introdus acest sistem şi care vrea să-l dezvolte la nivel de obligativitate. Efectele nu sunt numai în portofelul clienţilor şi al ratei de daune, ci se pot cuantifica şi la nivelul comportamentului şoferilor în trafic. S-a constatat că proprietarii de maşini care au acest tip de asigurare devin mult mai atenţi şi mai prudenţi în traficul zilnic. Începe să se manifeste conduit preventivă şi asta duce la minimizarea riscurilor de accidente.   

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide