Atenţie să ridică maşinile parcate neregulamentar

Autor: Gandul.info 07 apr. 2017 Știri auto
Atenţie să ridică maşinile parcate neregulamentar

Poliţia Locală poate să ridice maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 4. Cât te costă să-ţi recuperezi maşina

Totodată, s-a aprobat şi Regulamentul aferent.

Operaţiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spaţiul special amenajat şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar se efectuează de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcţiei Generale de Poliţie Locală sector 4.

Potrivit proiectului adoptat, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a maşinii staţionate neregulamentar, Direcţia Poliţie Locală sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/deţinătorul autovehiculului conform informaţiilor existente din baza de date, pentru a-i comunica obligaţia ca în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea şi transportul acestuia.

Dacă proprietarul/deţinătorul nu poate fi contactat (nu există număr de telefon în baza de date, nu există un răspuns ori telefonul e închis) sau refuză să se prezinte în termenul indicat procedura se consideră efectuată şi se va proceda la ridicarea şi transportul autovehiculului.

Sunt exceptate de la această procedura autovehiculele care blochează drumurile de acces către spitale, grădiniţe, instituţii publice şi circulaţia transportului în comun.

Plata tarifelor aferente operaţiunilor de ridicare, transport se va face la locul de depozitare a autovehiculelor din Şos. Berceni.

Cuantumul maximal al tarifelor este de câte 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea acestuia nu se percepe nicio taxă, cu excepţia situaţiei când durata de depozitare depăşeşte două luni.

În cazul maşinilor aparţinând Poliţiei, Jandarmeriei şi altor instituţii, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni cu caracter de urgenţă, restituirea se va face cu titlu gratuit.

Perioada maximă de depozitare este de 1 an. În situaţiile în care proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului depozitat nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Locale, împuterniciţi de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

„Sunt două lucruri – nerespectarea legislaţiei şi faptul că există o realitate pe care o sesizăm cotidian – şi anume un număr de maşini care blochează accesul în anumite instituţii, traficul (…) din acest motiv a apărut această necesitate a ridicării maşinilor parcate neregulamentar”, a declarat edilul sectorului 4, Daniel Băluţă, după şedinţa Consiliului Local, potrivit ziare.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide