Au interzis taxiurile cu GPL la Otopeni, dar acum vin cu o nouă decizie

Autor: ProMotor 21 apr. 2016 Știri auto
Au interzis taxiurile cu GPL la Otopeni, dar acum vin cu o nouă decizie

 


Toate taxiurile au acces, din nou, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Restricţiile impuse de la 1 aprilie se amână până la toamnă. Ministrul Transporturilor a anunţat că nu au fost depuse foarte multe cereri pentru a intra la aeroport, iar multe dintre autorizaţiile emise nu au fost ridicate de firmele de taximetrie. Regulamentul în vigoare de la 1 aprilie interzicea maşinilor cu portbagaj mai mic de 500 de litri să ia clienţi de la aeroportul din Otopeni.

Toate companiile de taximetrie, care au avut acces înainte de 1 aprilie 2016 pe Aeroportul Otopeni, pot merge din nou în acest loc, la ora actuală existând un nou termen de derogare cu privire la ridicarea de autorizaţii de acces pentru 282 de maşini, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

„Am constatat că, practic, deşi ritmul de eliberare a autorizaţiilor era unul foarte bun, nu fuseseră depuse suficiente cereri pentru a obţine accesul la aeroport.

La acest moment avem încă 282 de autorizaţii emise şi care nu au fost ridicate de către taximetrişti sau de către firmele de taximetrie. Li s-a transmis acest lucru ieri (19 aprilie 2016, n.r.), încă o dată. Am hotărât astfel reîntoarcerea la situaţia de dinainte de 1 aprilie 2016 şi să facem analiza legislaţiei şi cum poate fi îmbunătăţită, dar în acelaşi timp fără a renunţa la regulile de securitate pe care trebuie să le respectăm. Când spun asta, vreau să le reamintesc tuturor că bombele la atentatul din Bruxelles au venit cu taxiul”, a afirmat Costescu, conform tvr.

Oficialul a precizat că termenul până la care se pot ridica avizele va fi stabilit de un Grupul de lucru, dar va fi timp suficient pentru efectuarea analizei şi implementarea unor măsuri.

„Termenul până la care se pot ridica avizele va fi stabilit de Grupul de lucru de care aminteam, dar el va fi suficient cât să ne facem şi analiza şi a putea să implementăm eventuale măsuri pe care le-am dori în afara cadrului pe care îl avem. Estimez că va fi undeva după perioada de vârf la aeroport, deci probabil în perioada de toamnă, pentru a nu crea nicio disfuncţionalitate în funcţionarea aeroportului. În momentul acesta, toate companiile de taximetrie care au avut acces înainte de 1 aprilie pot merge din nou la aeroport şi li s-a şi transmis acest lucru”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Costescu, până la ora actuală, aproximativ 480 de taximetre deţin autorizaţii de acces pe Aeroportul Henri Coandă.

În prezent, avizele sunt emise de Poliţia de frontieră şi Poliţia de transporturi cu specific aviaţie şi sunt eliberate în 24 de ore, iar Aeroportul Otopeni nu percepe nicio taxă pentru eliberarea autorizaţiei finale de acces.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide