Audi a primit o amendă de 800 de milioane de euro în scandalul emisiilor

Autor: Dorin Oancea 16 oct. 2018 Știri auto

Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunţat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, marţi, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu şase şi opt cilindri, informează Reuters, citat de Ziarul Financiar

„Din această cauză Audi Group îşi va reduce în mod semnificativ indicatorii de performanţă estimaţi pentru anul 2018”, a informat compania. Şi Volkswagen a anunţat că îi vor fi afectate câştigurile.

Audi a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei, a precizat compania, care, procedând astfel îşi recunoaşte responsabilităţile pentru abaterile determinate.

Luna aceasta Volkswagen a renunţat la contractul încheiat cu CEO-ul Audi Rupert Stadler, investigat pentru implicare în scandalul emisiilor, conducerea companiei fiind preluată pentru moment de şeful vânzărilor Bram Schot.

Volkswagen a primit o amendă similară în iunie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide