Audi lansează oficial maşina pe care ţi-o doreşti fix în acest moment

Autor: Alexandru Banu 19 oct. 2017 Știri auto
Audi lansează oficial maşina pe care ţi-o doreşti fix în acest moment

Acum 7 ani, Audi lansa maşina despre care putem să spunem în sfârşit că are cei 7 ani de acasă. Şapte ani în care a confirmat că e o maşină excepţională. Cel mai bine au arătat asta clienţii. A7 a venit la 3 ani după alt număr impar, A5-ul care a mirat atâţia oameni (cu două uşi iniţial şi variantă cabrio, apoi şi în 5 uşi).

A7 a apărut după conceptul Sportback din 2009, arătat prima oară la Salonul Auto de la Detroit, chiar în acel an. Reacţiile oamenii le-au dat nemţilor termen de 1 an pentru lansarea primului model.

După 2-3 ani, au venit şi nişte revizii de stil şi cele mai puternice versiuni – S7 şi RS7. Acum 2 ani a fost timpul ultimului facelift înainte de 19 octombrie 2017. Da, fix azi, în jur de 8 seara, Audi va lansat oficial noul A7, model 2018. După care vom mai aştepta probabil cam 7-8 ani pentru noul model. Cine ştie însă dacă aşa cum au apărut imparele, nu apar şi zecimalele. Cum ar fi un Audi A7.5?

Este foarte probabil ca maşina să fie pe aceeaşi platformă modulară MLB EVO, din aluminiu, oţel, magneziu şi fibră de carbon pentru o maşină şi mai uşoară.  

O dată cu lansarea lui A8, pe unele maşini Audi au apărut încă două cifre corespunzătoare unui spectru de puteri. Lucru pe care o să-l vedem şi pe A7.  “30” va fi pentru maşinile cu motoare între 110 şi 130 de cai; “45” pentru maşinile cu puteri între 230 şi 250 de cai; “70” peste 530 de cai. Lângă ele va fi lipită – ca până acum – şi tehnologia motorului– TFSI, TDI, g-tron sau e-tron.

 

Astfel, în funcţie de puteri, grupurile de câte două cifre cresc cu câte 5 unităţi (adică se termină în “0” sau “5”).

 

Dietmar Voggenreiter, oficial Audi, spune că “atât timp cât tehnologiile devin mai importante pentru consumator, capacitatea motorului îşi pierde puterea de convingere”. El crede că un client Audi va face diferenţa mai rapid între 55 şi 70 şi că va înţelege astfel mai uşor diferenţa de putere.

 

Am putea să o luăm ca o nouă metodă de a judeca puterea maşinii. Ca şi cum nu am mai zice “am un Audi cu 330 de cai în loc de cel cu 170”, ci “am un Audi 55, nu 30 cum au toţi săracii”.

VIDEO AUDI A7 2018

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide