Audi planuri de producţie în Ungaria

Audi intenţionează să producă în Ungaria nu doar subansamble pentru gama sa, ci automobile integral, locaţia pentru o nouă uzină fiind preferată în locul Statelor Unite.

Audi planuri de producţie în Ungaria Audi planuri de producţie în Ungaria

În prezent Audi are ca obiect de activitate în Ungaria la Gyorproducţia de motoare şi asamblarea de automobile, dar conformMEDIAFAX, compania germană intenţionează să ridice onouă uzină în care automobilele vor fi fabricate integral.Ungaria va deveni astfel un pilon solid pentru Audi în EuropaCentrală şi de Est.

Se pare chiar că Ungaria a fost preferată în detrimentulStatelor Unite ale Americii pentru forţa de ieftină calificată maiieftină, reţeaua de dealeri bine pusă la şi infrastructura bună.Audi are obectivul de a deveni lider mondial pe segmentulautomobilelor premium, cu vânzări de cel puţin 1,5milioane de unităţi în 2015, uzina din Ungaria urmând să joace unrol esenţial.

Ungaria este una dintre cele mai importante ţări producătoare demaşini din Europa Centrală, mai mulţi constructori importanţidesfăşurându-şi activitatea. General Motors are o uzină laSzentgotthárd unde produce motoare, Suzuki produce la Esztergom,Audi asamblează Audi TT şi Audi A3 la Gyor, dar produce şi motoarepentru majoritatea mărcilor din grupul Volkswagen, inclusivLamborghini. De asemenea, Mercedes-Benz a ales Ungaria în defavoarepentru o fabrică de 800 milioane de euro cu 2.500 angajaţi.