Audi prezintă sistemul care te ajută să prinzi semaforul pe verde

Autor: Adrian Mihălţianu 13 ian. 2014 Știri auto

Audi vrea să te ajute în traficul urban, altfel nu ar fi prezentat la CES sistemul Traffic Light Assist, care ar trebui să facă în aşa fel încât tu, cel de la volan, să prinzi fiecare semafor care îţi iese în cale pe culoarea verde.

Sistemul se foloseşte atât de date cunoscute deja, cât şi de date furnizate în timp real prin intermediul reţelelor wireless. Sursele locale de date furnizează informaţii despre programările semafoarelor, iar maşina se foloseşte de acestea pentru a prezice cât timp va mai dura până când culoarea semaforului va fi roşie sau verde.

În lumea reală, sistemul afişează pe ecranul digital din bord un simbol pentru următorul semafor şi un cronometru care îţi spune cât timp mai ai până când culoarea se va transforma din roşu în verde. De asemenea, sistemul se adaptează aproape instantaneu la schimbarea benzii de rulare şi reinterpretează informaţiile pentru noua ta rută.

Şefu’, merge semaforul?

În plus, sistemul start/stop de oprire automată a motorului e integrat în Traffic Light Assist, ceea ce înseamnă că motorul va porni automat cu câteva secunde înainte ca semaforul să se facă verde.

Audi testează deja acest sistem în oraşele germane Ingolstadt şi Berlin, precum şi în Verona, Italia.

Tu ce crezi? Ţi-ar plăcea să ai acest sistem pentru drumurile tale?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide