Australienii vor un rival pentru Bugatti Veyron!

Autor: Oraan Mărculescu 15 iul. 2013 Știri auto

Industria auto din Australia nu se numără printre cele mai interesante, dar are potenţial – o demonstrează în special versiunile de top ale brandului Holden, parte a General Motors, un bun exemplu fiind modelul GTS HSV.

Acum, însă, vorbim despre un proiect din altă ligă. Şi anume cea a lui Bugatti Veyron. Şi asta datorită antreprenorului excentric Paul Halstead, care anunţă pentru 2016 lansarea unui supercar cu motor W16 de cel puţin 1.200 de cai putere!

Motorul nu e altceva decât o combinaţie de două V8-uri LS7 de origine Corvette, cele două blocuri motoare având între ele un unghi de 45 de grade, iar transmiterea puterii fiind realizată printr-o soluţie de tipul ”trick transfer case” – puterea conjugată a celor două motoare ajunge astfel unitar la ambreiajul cutiei de viteze cu 6 trepte.

Tracţiunea se va realiza doar pe roţile din spate (Veyron beneficiază de tracţiune integrală), iar din meniu nu va lipsi un diferenţial cu alunecare limitată. Şasiul va fi din fibră de carbon, iar panourile caroseriei din kevlar şi fibră de carbon.

Dacă acest proiect va ajunge, până la urmă, realitate şi dacă va urma şi o producţie în serie redusă, vom afla doar în 2016. Când cei de la Bugatti vor avea deja pe piaţă urmaşul lui Veyron, care se preconizează că va avea circa 1.500 CP!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide