Autostrada Comarnic – Braşov a fost modificată. Vor exista 10 km de tunel

Autor: Andrei Nan 17 sept. 2013 Știri auto
Autostrada Comarnic – Braşov a fost modificată. Vor exista 10 km de tunel

Tronsonul nu va mai trece „aproape de mijlocul oraşului Buşteni”, adoptându-se varianta construirii a aproximativ 10 km de tunel pe cei 58 Tde km de autostradă, după cum a explicat pentru gândul directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

„După săptămâni de negociere în cadrul perioadei de dialog competitiv am convenit modificarea traseului autostrăzii Comarnic-Braşov. Studiul de fezabilitate era făcut în 2002, iar la acea dată Buşteniul nu avea dezvoltarea de acum. Dacă am fi respectat traseul din studiul de fezabilitate, autostrada ar fi trecut practic prin mijlocul localităţii Buşteni”, a declarat pentru gândul directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

„Pe 15 octombrie vor fi deschise ofertele, urmează evaluarea şi apoi semnarea contractului. Estimez că lucrările vor fi finalizate în anul 2016”, este optimist Neaga.

Şeful CNADNR a mai arătat că tot în cursul procedurii de dialog competitiv s-a stabilit majorarea vitezei de proiectare de la 80 km pe oră, la 100-120 km pe oră. „Ducea mai mult cu gândul la un drum naţional, dar noi am stabilit că facem autostradă”, a spus şeful CNADNR.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide