Avem 17 categorii în funcţie de clasă şi preţ

Autor: Alexandru Banu 25 oct. 2017 Știri auto

Maşina nouă e o investiţie proastă. În primul rând, e o afirmaţie proastă. Pentru că maşina e o investiţie atunci când produce bani. Dacă “faci” Uber sau alt serviciu ed taximetrie, atunci poţi să spui că e o investiţie. Sigur că, până la urmă, o maşină care te ajută să ajungi la serviciu ca să câştigi bani, e şi ea un mijloc fix de producţie angrenată în sursa ta de venit. Dar nu o poţi considera un factor direct la generarea unui venit. Poţi să ajungi şi pe jos, şi cu metroul sau să ai transportul plătit de angajator.

O maşină trebuie să aibă omul, aşa cum zice regula societăţii actuale. Că te aută la piaţă, în weekend ca să pleci la munte sau ca s-o ridici pe mătuşica de la aeroport, confortul unei maşini este indiscutabil.

Oamenii cu bani nu fac o dramă din asta şi îşi aleg maşini peste condiţia de utilitate. Ceilalţi îşi iau maşini la limita posibilităţilor. Şi rar pot emite pretenţii. În acest caz eşti condiţionat de bani, de consum, de costul service-ului şi de alte griji. Aşa că, sfatul englezilor de la Auto Express este foarte important pentru ei. Ca să faci alegerea corectă în funcţie de variabile importante pentru cei condiţionaţi de un venit normal şi nu extraordinar. Revista englezească a făcut un top al celor ami bune 18 maşini second hand în 18 categorii diferite. S-au luat în considerare valoarea de piaţă, gradul de exploatare, fiabilitatea şi dotările. Considerăm că preţurile nu diferă mult de cele din România şi veţi constata asta.

În categoria maşini de oraş, Skoda Citigo a ieşit cel mai bine, cu un preţ de 3.300 de euro.

O clasă mai sus e Ford Fiesta, la 5.300 de euro preţ mediu în Anglia.

Cu 8.000 de euro poţi să-ţi iei o Astra hatchback (Mk7) în clasa compactă.

Skoda Superb e cea mai bună afacere în segmentul break-urilor medii, la 14.000 de euro.

Opel Insignia 1 (model 2013) este alegerea bună pentru familie, consideră englezii. O maşină SH bine-întreţinută e 8.500 de euro.

În clasa SUV-urilor mici, un model cu care iei ochii străzii e Citroen Cactus, la 7.300 de euro preţ mediu pentru un model bun.

Un SUV mare, tare şi bun este şi Kia Sorento, la 19.500 de euro preţ pentru oamenii care deja au bani de maşini noi ca lumea.

În clasa maşinilor executive, Jaguar XE e prima recomandare – 18.000 de euro.

Audi A6 generaţia a patra e maşina optimă după părerea Auto Express în clasa mare şi costă în jur de 12.500 de euro una cu 120.000 km la bord.

O alegere scumpă este Range Rover în categoria SUV-urilor de lux. Unul cu motor V6 de 3 litri şi echipare Vogue costă 43.000 de euro.

Revenim cu picioarele pe pământ la clasa MPV (multi purpose vehicle) şi aici putem să cumpărăm un Citroen Grand C4 Picasso cu 9.000 de euro.

Cei care vor un coupe de rasă, dar vechiuţ, ce-i drept, pot să-şi ia Audi TT din 2012. Un model cu 100.000 de km reali costă în jur de 13.000 de euro.

MX-5 – ul de la Mazda rămâne roadster-ul imbatabil raport calitate-preţ-emoţie. Unul cu aproape 60.000 de km e cam 10.500 de euro.

Ai 18.000 de euro şi tupeu? Nu mai sta pe gânduri, ia-ţi un Golf GTI din 2014, cu 70.000 de km şi senzaţii ca la început.

Ultimele două clase recomadate de către cei de la Auto Express sunt hibridă şi electrică, unde avem BMW i3 la 20.000 de euro (numai 25.000 km), respectiv Nissan Leaf la 7.000 de euro (32.000 km).

Şi, în final, cea mai bună maşină SH în 2017 este Renault Kadjar, la numai 13.000 de euro preţ pentru tot ceea ce oferă.

Sursă Auto Express

Autor Alexandru Banu

 

 

 

  

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide