Azi, copiii nu se mai duc la şcoală la primii 3 fulgi de nea

Autor: Alexandru Banu 26 feb. 2018 Știri auto
Azi, copiii nu se mai duc la şcoală la primii 3 fulgi de nea

Sunt -9 grade afară şi e deja stare de urgenţă. Stratul de zăpadă a atins cote alarmante – 1 cm acolo unde nu a călcat nimeni de ieri până azi. S-au închis şcolile, se plătesc bani grei din fondul comunităţii pentru intervenţii vitale. Pare un atac devastator al vremii care şi-a pus mintea cu noi acum când căutam ghiocei la marginea drumului. Cele mai rele ierni “moderne” din România au fost în 1954 şi în 1969. Atunci, lumea făcea tranşee ca-n Primul Război Mondial ca să facă loc tramvaielor şi săpa ore ca să-şi găsească maşinile. Nu ca să meargă cu ele pentru că era impracticabil drumul. Ci ca să se asigure că a mai rămas ceva din ele după tonele de zăpadă care le-ar fi putut realmente strâmba caroseriile.

Ce înseamnă să-ţi faci treaba când eşti la guvernare. Soluţia olandeză pentru împăcarea şoferilor cu bicicliştii. Simplă şi eficientă.

Atunci chiar au fost intervenţii majore. Mai ales în 1969 când, desigur, posibilităţile erau altele decât cu 25 de ani în urmă. A ieşit Armata în stradă, au apărut maşinile speciale şi, după cum zice la sfârşit naratorul, viaţa şi-a reluat cursul fresc. Materialul este al ANF (Arhiva Naţională de Filme), difuzat de TVR.

ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ (VIDEO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide