Bentley a anunţat o nouă ediţie specială a SUV-ului de lux, limitată la doar zece unităţi – FOTO

Autor: Marius Vișan 27 iun. 2018 Știri auto

Bentley Bentayga a înregistrat un record absolut pentru un SUV de serie la Pikes Peak International Hill Climb, din Colorado, SUA. Pilotat de dublul campion Rhys Millen (Noua Zeelandă), Bentayga a finalizat traseul de aproape 20 km în doar 10 minute, 49 de secunde şi 9 sutimi – cu aproape două minute mai puţin faţă de recordul anterior, cu o viteză medie de 107 km/h. Urcând aproape 1,52 km, prin 156 de curbe, Bentayga şi-a folosit combinaţia unică dintre motorul W12, de 900 Nm şi 600 CP, suspensia pneumatică adaptivă, controlul antiruliu activ electric, de 48V, şi frânele carbon ceramice. 

Versiunea de competiţie a SUV-ului Bentayga a suferit doar câteva modificări minore faţă de versiunea standard, astfel încât să îndeplinească regulile de concurs. Scaunele din faţă au fost înlocuite cu scaune de curse, în timp ce scaunele din spate au fost înlăturate complet. De asemenea, au mai fost instalate o cuşcă de protecţie şi un sistem de stingere a incendiilor. Anvelopele au fost selectate din gama Pirelli şi omologate DOT, iar sistemul de evacuare sport montat este Akrapovic, cu specificaţii de serie. În rest, exemplarul câştigător la Pikes Peak este un Bentayga standard, cu finisaj Radium Satin, cu accente negre cromate şi kit de caroserie din fibră de carbon, incluse în echiparea Black Specification.

Pentru a sărbători recordul înregistrat de Bentayga, Bentley Motors a anunţat o nouă ediţie specială a SUV-ului de lux, limitată la doar zece unităţi. Produs şi lucrat manual de Mulliner – divizia proprie de personalizare a Bentley Motors – Pikes Peak Bentayga este un omagiu adus performanţelor obţinute de Bentayga W12 pe munte.

Pikes Peak Bentayga prezintă câteva caracteristici distincte. Exteriorul este finisat fie cu vopsea Deep Beluga Black, fie în vibrantul Radium, SUV-ul fiind echipat cu jante de 22 de inchi, în două nuanţe, cu accente Beluga şi Radium. Şi echiparea Black Specification este inclusă, toate elementele cromate de la exterior fiind înlocuite cu elemente negre lucioase. Pachetul include şi spoilere, praguri laterale şi difuzor din fibră de carbon. Un motiv grafic subtil cu Vârful Pikes ornează aripile faţă.

La interior, o schemă de culori marca Mulliner îmbină accente Key Lime cu piele Beluga şi cu inserţii de Alcantara pe scaune şi uşi. Volanul şi schimbătorul de viteze sunt, de asemenea, îmbrăcate în Alcantara. Logo-ul Pikes Peak de pe panourile din fibră de carbon şi pragurile inscripţionate Pikes Peak, numerotate, completează interiorul.

Sub caroserie, modelul în ediţie limitată este dotat cu acelaşi motor şi şasiu ca modelul Bentayga câştigător la cursa de pe Vârful Pikes. Binecunoscutul motor W12 bi-turbo, de 6 litri, care generează 600 CP şi 900 Nm, e cuplat printr-o transmisie automată ZF, cu opt trepte, la sistemul de tracţiune integrală permanentă. Suspensia pneumatică adaptivă şi primul control antiruliu activ electric, de 48V, din lume (Bentley Dynamic Ride) asigură echilibrul perfect între confortul sporit în timpul călătoriei şi controlul optim al caroseriei. Sistemul de evacuare sport şi pachetul Touring Specification completează dotările Pikes Peak Bentayga.

Pikes Peak Bentayga va putea fi comandat începând cu luna august, de către clienţii din SUA şi Europa.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide