Bentley Continental GT Speed va debuta la Goodwood Festival of Speed

Autor: Laurenţiu Florescu 21 iun. 2012 Știri auto

Bentley va aduce la Goodwood Festival of Speed din acest an noul Continental GT Speed, model care va intra pe piaţă la sfârşitul acestui an. Chiar dacă din pnct de vedere estetic modificările sunt minore, sub capota modelului britanic se ascund acum 616 CP şi 800 Nm.

Chiar dacă din punct de vedere al design-ului exterior putem spune că noul GT Speed este doar un facelift, constructorul britanic a efectuat modificări importante la nivel tehnic. Propulsorul W12 twin-turbo de 6,0 litri produce acum cu 49 CP mai mult decât modelul precedent, iar cuplul motor a crescut cu 100 Nm. Modelul din Regatul unit ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4,0 secunde şi se opreşte doar atunci când acul vitezometrului arată valoarea de 336 km/h.

Noul Bentley Continental GT Speed dipune de o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, care transmite puterea celor patru roţi. Pentru o manevrabilitate mai bună, constructorul britanic a îmbunătăţit şasiul, direcţia, iar suspenisa a fost coborâtă. Jantele de 21 de inch sunt încălţate cu pneuri performante, care pot rula fără probleme cu viteze de peste 300 km/h.

La interior găsim elemente care îmbină cu succes eleganţa şi sportivitatea în stilul caracteristic Bentley. Primele modele vor fi livrate în luna octombrie a acestui an. Din păcate preţul de pornire nu a fost anunţat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide