BMW a prezentat, în premieră, noul SUV X2 – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 ian. 2018 Știri auto

BMW a prezentat, în premieră, noul SUV X2, la salonul auto de la Detroit. Cel mai recent crossover care se alătura grupului X, X2 precede modelul emblematic X7. 

Preşedintele BMW Bernhard Kuhnt a caracterizat noul crossover X2 drept esenţial pentru continuarea creşterii, în condiţiile în care o treime din vânzările de vehicule la nivel mondial sunt generate de gama X.

Noul X2 are cinci locuri şi include tehnologiile BMW pentru evitarea coliziunilor şi cele de divertisment. Cu toate că BMW se referă la automobil ca fiind un model coupe, datorită plafonului jos şi a ţinutei atletice.

X2 va fi un concurent atrăgător pe segmentul crossoverelor sport de dimensiuni mai mici, care include Audi A3, Mercedes-Benz GLA şi Porsche Macan.

Versiunea de producţie a X2 a rămas practic nemodificată faţă de versiunea concept prezentată anul trecut tot la Detroit, cu expecţia unor finisaje de interior şi a unei rotunjiri generale a colţurilor exterioare ale vehiculului.

X2 este echipat cu un motor turbo de 2 litri, în 4 cilindri, cu o putere de 228 de cai. Vehiculul are o transmisie în 8 viteze şi tracţiune 4X4, la care se adaugă, în cazul M Sport X Package, transmisia sport automată.

Potrivit datelor companiei, SUV-ul X2 atinge 100 de kilometri pe oră în 7.7 secunde, iar viteza maximă este 227 kilometri pe oră.

 

VIDEO

Sursă: motortrend.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide