BMW anunţă un profit crescut la 4,5 miliarde de euro în ultimele nouă luni

SUV-urile BMW se dovedesc din nou factori cheie în vânzările producătorului bavarez, fiind în mare parte responsabile pentru creşterea cu 12,7% a profitului net înregistrat de BMW.

BMW anunţă un profit crescut la 4,5 miliarde de euro în ultimele nouă luni BMW anunţă un profit crescut la 4,5 miliarde de euro în ultimele nouă luni

Cererea mare pentru SUV-urile produse de BMW (în special X5 şi X6) a făcut ca veniturile companiei bavareze să urce cu 3,4%, până la 57,7 miliarde de euro, conform raportului financiar publicat de BMW.

Grupul BMW, care include mărcile BMW, Mini şi Rolls Royce a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 6,5%, la 1,53 milioane de unităţi. Vorbind strict de vânzările sub marca BMW, bavarezii au urcat cu 9,1%, la 1,32 milioane de unităţi.

Conform acestor date, BMW rămâne liderul pieţei auto premium, după ce anul trecut compania a reuşit să vândă 1,66 milioane de automobile sub brand propriu. Următoarele clasate sunt Audi şi Mercedes-Benz, cu 1,58, respectiv 1,46 milioane de maşini comercializate.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.mediafax.ro.