Premiera  BMW i - noul sub-brand de maşini electrice BMW

Astăzi, luni 21 februarie, BMW lansează în mod oficial noul sub-brand sub care vor fi vândute maşinile electrice produse de bavarezi: BMW i.

Data de 21 februarie 2011 poate fi considerată ziua de naştere anoului sub-brand de maşini electrice BMW i. Primele douămodele care vor purta indicativul "i" vor fi BMW i3 şi BMWi8.

BMW i3 va fi o masina de oras electrica, avand 2+2 locuri si o autonomie de 160 km

BMW i3 nu este altceva decât maşina electrică de oraş,cunoscută până acum sub indicativul MegaCity Vehicle. Este vorbade o maşină de dimensiuni reduse, având 2+2 locuri, caroseria fiindconstruită din aluminiu, iar celula de rezistenţă pentru pasageridin fibră de carbon.

Propulsia pentru BMW i3 va fi similară cu cea regăsităpe recent lansatul BMW ActiveE, fiind vorba de un motor electricde 170 CP, bateriile litiu-ion urmând a asigura o autonomie de pânăla 160 km. Însă inginerii lucrează intens şi la o versiune"range-extender", care va asigura o autonomie crescută.

BMW i8 va fi un supercar ecologic hibrid, prefigurat de BMW Vision EfficientDynamics

BMW i8 va fi maşina de serie prefigurată deBMW Vision EfficientDynamics, conceptprezentat la Salonul AutoFrankfurt 2009. Vorbim de un supercar ecologic, careva combina motorul electric de pe BMW i3 cu un motor termic de mareperformanţă, dar care urmează noua filosofie downsizing BMW -acesta va avea o cilindree de numai 1,5 litri şi doar 3cilindri.

Ambele modele vor fi construite în uzina de laLeipzig, unde deja au fost investiţi 400 de milioane deeuro pentru o linie special dedicată. BMW i3 şi i8 vor beneficia,de asemenea, de sisteme de comunicaţie dezvoltate în cooperare cufirme cunoscute din domeniul coit şi comunicaţii.

Sub-brandul BMW i, sub care vor fi propuse maşinile electrice BMW, a luat fiinta in 21.02.2011

Citeşte mai departe în pagina următoare »