BMW instalează două staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Bucureşti

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2017 Știri auto
BMW instalează două staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Bucureşti

BMW Group România instalează în parcarea subterană Băneasa Shopping City două staţii de încărcare pentru automobile electrice. Acestea sunt de tipul Wallbox BMW i şi folosesc un conector Type 2 de curent alternativ (AC). Ambele pot asigura o putere maximă de încărcare de 11 kW. Cele două staţii sunt instalate pe culoarul dintre cele două ieşiri şi pot fi folosite non stop şi gratuit.

„Avem un istoric foarte bun de proiecte comune cu echipa Băneasa Shopping City şi Băneasa Developments. Prima staţie instalată se dovedeşte tot mai populară, un reper pentru Nordul Bucureştiului. Vrem să construim pe baza acestui parteneriat, iar zonele comerciale sunt deosebit de interesante în acest sens. Aici clienţii staţionează pe perioade de peste o oră, este momentul perfect pentru încărcare”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i.

Colaborarea cu Băneasa Shopping City vine după ce anul trecut, în iulie, a fost instalată o staţie de mare putere, de 50 KW curent continuu (DC). În acest an staţia a livrat peste 11 MW în peste 800 de încărcari. Aceasta reprezintă energie suficientă pentru un BMW i3 să înconjoare Pământul de aproape două ori la Ecuator şi o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 5 tone prin folosirea automobilelor electrice în locul celor convenţionale*.

BMW Group are o politică consistentă la nivel global de susţinere a infrastructurii de automobile electrice, cu investiţii importante în Statele Unite şi Europa. În acest context, proiectul regional NEXT-E,  realizat în parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan şi cu finanţare europeană, îşi propune să amplaseze 40 de staţii de mare putere până la finalul anului 2020 în România.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide