BMW Motorrad prezintă prima motocicletă autonomă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2018 Știri auto

Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motorrad Techday 2018. Este vorba de un model BMW R 1200 GS, acesta a făcut primele ture în faţa jurnaliştilor la pista de testare BMW Group din Miramas, sudul Franţei.

Dezvoltat de inginerul absolvent Stefan Hans şi echipa sa, autovehiculul se conduce independent, accelerează, traversează o pistă de încercare şi încetineşte fără a fi atins de om. 

BMW Motorrad nu are ca scop crearea unei motociclete complet autonome. Mai degrabă, tehnologia de bază pe care o testezea acum ar trebui să servească drept platformă pentru dezvoltarea de sisteme şi funcţii viitoare pentru a face motociclismul chiar mai sigur şi mai confortabil.

Scopul prototipului este de a aduna cunoştinţe cu privire la dinamica de conducere, pentru a detecta din timp situaţiile periculoase şi, astfel, pentru a sprijini şoferul cu sisteme de siguranţă adecvate.

Pe lângă această motocicletă, BMW Motorrad a prezentat mai multe proiecte tehnologice interesante. Cum ar fi luminile motocicletelor cu faruri cu laser, precum şi un cadru de motocicletă fabricat folosind un proces de imprimare 3D. 

Procesele inovatoare utilizate în producţia de componente, cum ar fi cadrul, braţul batante şi roţile, folosesc materiale uşoare, dar de înaltă rezistenţă. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide