BMW Seria 1 M Coupe MotoGP Safety Car

În acest week-end la Qatar se dă startul în sezonul 2011 MotoGP. Tot în acest week-end debutează 1M MotoGP Safety Car.

BMW Seria 1 M Coupe MotoGP Safety Car BMW Seria 1 M Coupe MotoGP Safety Car

Un model aşteptat de fanii BMW de ani buni. Până va ajunge în showroom-urile 1 M Coupe vaputea fi admirat începînd cu acest week-end în postura de SafetyCar în MotoGP 2011, prima cursă fiind programată duminică, MarelePremiu din Qatar. 1 M Coupe Safety Car nu este un model de serievopsit ceva mai extravagant. Este special construit de diviziaMPower, doar propulsorul cu şase cilindri în linie TwinPower Turbo, care dezvoltă 340 CP, şi cutia de viteze au fostpreluate fără a fi modificate.

S-a lucrat intens la reducerea greutaţii şi a optimizăriidistribuţiei maselor. Capota din fibră de carbon esteprevăzută cu prize suplimentare de ventilare. Geamurile laterale şiluneta sunt realizate din policarbonat. Evacuareaeste realizată din titan, asemănătoare modelelor decompetiţie, iar pe lângă greutatea redusă a permis şi obţinereaunui sunet mai camptivant. Spoilerul discret de pe capaculportbagajului a fost înlocuit de o aripă deportantă reglabilă careoferă apăsarea necesară pentru evoluţiile pe circuit.

Interiorul este de o puritate superbă. Au fost eliminatelocurile spate, scaunele faţă sunt furnizate deRecaro, au fost montate centuri de siguranţă cu prinderiîn şase puncte, volanul M este îmbrăcat în alcantara şi s-a adăugatîn dreptul montantului B un roll cage. În "dotarea de serie" maiexistă un extinctor. Suspensia a fost proiectată special pentruSafety Car, este complet ajustabilă pe compresie şi detentă.Modelul este echipat cu roţi de 19 inch, pneuri 255/35 faţăşi 285/30 spate. Sistemul de frânare, deşi extrem deperformant pe versiunea de serie, a fost înlocuit cu unul decompetiţie cu etriere cu şase pistonaşe.

Destul de multe modificări pentru acest BMW Seria 1 M CoupeSafety Car. Să fie această maşină un mic "poligon de teste" pentruviitoare modele de competiţie bazate pe Seria 1 M? Putem speraplecând de la acest Safety Car la o serie limitată a coupe-ului, oserie mult mai extremă? Oare vom regăsi o parte din acestemodificări sub forma unor accesorii pentru 1 M Coupe? Până atunciputeţi admira modelul în campionatul mondial MotoGP . Iată şi calendarul MotoGP, indifernetdacă sunteţi fanul 1 M Coupe sau a băieţilor din campionat.

Calendar 2011 MotoGP

20 Martie Grand Prix of Qatar, Losail

3 Aprilie Grand Prix of España, Jerez

1 Mai Grand Prix of Portugal, Estoril

15 Mai Grand Prix de France, Le Mans

5 Iunie Grand Prix of Catalunya, Circuit de Catalunya

12 Iunie Grand Prix Silverstone

25 Iunie Grand Prix of TT Assen, TT Circuit Assen

3 Iulie Grand Prix of Italia, Mugello

17 Iulie Grand Prix Deutschland, Sachsenring

24 Iulie Grand Prix Mazda Raceway Laguna Seca

14 August Grand Prix České Republiky, Brno

28 August Grand Prix Indianapolis

4 Septembrie Grand Prix of San Marino e della Riviera di RiminiMisano

18 Septembrie Grand Prix of Aragón MotorLand, Aragón

2 Octombrie Grand Prix of Japan Twin Ring Motegi

16 Octombrie Grand Prix of Australian, Phillip Island

23 Octombrie Grand Prix of Malaysian, Sepang

6 Noiembrie Grand Prix of Valenciana, Ricardo Tormo