BMW şi Audi sunt învinse fără cuvinte (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 06 mart. 2018 Știri auto

Ştiţi cum e cu concursurile de Miss, nu? Sunt “n” variante, iar ultima oară am fost derutaţi să aflăm că există şi Miss World Europe … ??? Cum vine asta? Nu ştim, nu ne interesează, să fie cât mai multe concursuri de Miss, avem şi noi o concurentă sibiancă despre care am şi scris că mai are un singur vis – Audi A3.

De ce vorbim despre concursurile de Miss că sunt “n” variante? Pentru că şi maşina anului vine în diverse mărci şi modele, depinde pe unde e votată şi de către cine. Afară, publicaţiile mari îşi fac singure voting-uri şi dau câştigătoarea după părerea lor, a cititorilor publicaţiei şamd. Sigur că le testează, sunt cunoscători, nu trag bileţele dintr-o pălărie prea mare pentru ei.

Cel mai cunoscut concurs Car Of The Year pentru europeni are pentru noi maşina anului 2018. În juriu sunt jurnalişti şi specialişti de la diverse entităţi europene, iar numărul lor e proporţional cu puterea de cumpărare a pieţei pe care o reprezintă. E ca la Champions League, unde din Spania, Germania, Anglia, Franţa, ai câte 3-4 echipe de pe primele 3-4 locuri, iar din România … 0. Am avut şi noi într-o perioadă când vindeam mai mult de 130.000 de maşini într-un an. Acum, aia e.

Oamenii ăştia dau nişte punctaje maşinilor în funcţie de mai multe variabile, dar nu înainite să fie alese în concurs după criterii de eligibilitate – să fie generaţii complet noi, nu facelift-uri sau cu motorizări sau transmisii noi (trenuri de rulare dacă vă place cum sună expresia asta). Trebuie să se vândă pe cel puţin 5 pieţe europene în momentul calificării şi să aibă 12 luni de când s-au înscris în cursa pentru premiul COTY.

Mai departe intră în finală 7 maşini şi câştigă Volvo XC40. Anul acesta. El a fost marele câştigător. Celelalte 6 modele din finală au fost Alfa Stelvio, Audi A8, BMW Seria 5, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza şi atât. SUV-ul compact Volvo XC40 a fost anunţat maşina anului ieri, în preziua Salonului Internaţional de la Geneva. Are un scor de 325 de puncte şi 24 de oameni din juriu l-au ales primul. Pe locul doi a fost Seat Ibiza, iar pe trei a ieşit BMW Seria 5. Maşina anului 2017 a fost Peugeot 3008.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide