BMW stopează vânzările pentru Seria 1, risc de incendiu

Până la declararea oficială a unei rechemări în service, dealerii BMW au oprit livrările pentru Seria 1, conform Consumer Reports. E vorba de riscul producerii unui incendiu în cazul accidentelor.

BMW stopează vânzările pentru Seria 1, risc de incendiu BMW stopează vânzările pentru Seria 1, risc de incendiu

Rechemările în service nu ocolesc pe nimeni. Se întâmplă şi încazul BMW Seria 1, ale cărui vânzări au fost oprite dedealerii BMW până la remedierea situaţiei, după cum anunţăConsumer Reports.

Este vorba de riscul ca maşina să ia foc în cazul unui accident.Problema ţine de distanţa foarte mică între materialul izolator dinjurul tensionometrelor centurilor de siguranţă şi sistemul detensionare. În cazul unui accident, materialul izolator sepoate încălzi prea tare şi poate lua foc, declanşând unincendiu în maşină.

Problema se pare că afectează toate modelele BMW Seria 1produse între ianuarie şi mai 2010, precum şi uneleversiuni coupe şi cabrio construite din 2008 încoace. Totuşi, nuvorbim de o problemă majoră, BMW având deja instrucţiuni pentrudealeri ca aceştia să înceapă remedierea situaţiei cât mairepede.

Se pare că soluţia este destul de simplă: pur şi simplu trebuieîndepărtată porţiunea de material izolator din zona care poategenera pericole. Însă departamentul de cercetare BMW caută febril omodalitate cât mai sigură, care să nu implice şi alte riscuri -de aceea decizia de rechemare în service maiîntârzie, pentru moment fiind preferată o soluţie simplăşi care nu afectează livrările.

Cele mai recente rechemări în service pe motiv de pericol deincendiu s-au înregistrat la două mărci americane: Chrysler a decis să intervină asupra a peste unsfert de milion de modele, privind monovolumele Voyager; General Motors a rechemat, la finalul lui 2009,1,5 milioane de maşini, cu ani de producţie pornind din 1990 şicare erau echipate cu motorul V8 de 3,8 litri (scurgerile de uleiputeau provoca incendierea maşinii dacă ajungeau pe galeria încinsăde evacuare).