BMW vrea să construiască 30.000 de maşini pe an în Brazilia

Autor: Iulian Dnistran 24 oct. 2012 Știri auto
BMW vrea să construiască 30.000 de maşini pe an în Brazilia

BMW a vândut în 2011 peste 15.000 de maşini în Brazilia, cu aproape 54% mai mult decât în 2010. Spre deosebire de piaţa europeană, unde vânzările BMW au fost afectate de criză, iar germanii au fost nevoiţi să mute „zeci de mii” de maşini destinate europenilor pe pieţele din Statele Unite ale Americii şi Asia, piaţa auto din Brazilia pare să fi stârnit interesul companiei germane.

Astfel, BMW se află în negocieri cu autorităţile braziliene pentru a construi o fabrică pe teritoriul ţării sud-americane, iar dacă planul lor va fi aprobat, ei vor investi peste 200 de milioane de euro în următorii ani pentru a termina lucrările până în 2014, când compania auto plănuieşte să înceapă producţia. Conform BMW, după ce lucrările vor fi finalizate, în noua fabrică se vor asambla aproximativ 30.000 de maşini în fiecare an.

Investiţia din regiunea Santa Catarina nu va aduce bani doar guvernului din Brazilia, ci şi celor aproximativ 1.000 de oameni care vor fi angajaţi în fabrică.

„Brazilia este o piaţă cu un potenţial extraordinar pentru grupul BMW în viitor. Din acest motiv, ne întărim angajamentul pe termen lung cu această ţară”, a declarat Ian Robertson, membru în consiliul de administraţie al BMW. „Cu această mişcare, grupul BMW aplică principiul strategic >, care s-a dovedit deja de succes în pieţe precum SUA, China şi India”, a mai spus Robertson.

Pe plan mondial, reţeaua de producţie a BMW Group este formată din 29 de fabrici în 14 ţări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide