Bonus. Primăria are altă scuză pentru cele 400 de autobuze pe care le cumpără zilnic

Autor: Alexandru Banu 28 nov. 2017 Știri auto
Bonus. Primăria are altă scuză pentru cele 400 de autobuze pe care le cumpără zilnic
Asta cu uite taxa, nu e taxa, e veche. Şi ne-am săturat de vorba asta folosită numai de noi de X ori. Acum se lucrează. Nu, nu acum. De nişte luni de zile, adică imediat după scoaterea taxei şi introducerea procedurilor de recuperare a banilor plătiţi Statului, acelaşi Stat care stă de şi la pomană, a uneltit tot felul de variante cu Ministerul Mediului pentru a găsi o nouă taxă. O nouă taxă care s-o înlocuiască pe cea veche. Dacă aduce şi un ban în plus pentru promisiunile cu salariile mărite, cu atât mai bine. Şi să mai tacă americanii ăia că vorbesc prostii. Vin ei să ne înveţe pe noi politică, economie şi justiţie (băieţi, măsuraţi-vă vorbele că e groasă cât Turnul Chindiei şi o s-o simţim toţi!). 
 
Înapoi la treabă. Şi aşa au intrat în România vreo 400.000 de maşini second hand după primul foc de artificii din 31.12.2016 până fix azi. România e împachetată în rable. Ok, de acord, nici noi nu suntem fanii maşinilor cu Euro 3 luate pe 300 de euro. Dar brusc, rapid şi peste noapte, dna. Firea şi-a pus mâinile în şold şi a constatat, conform Hotnews, că sunt 100.000 de rable în Bucureşti şi trebuie făcut ceva. Lăsaţi cele 400 de autobuze, calendarul neonorat de promisiuni din campania pentru Primăria Bucureştiului / ilor şi idei 2017 pentru Bucureşti. Alea-s fleacuri. 
A propos, să nu uităm că dl. care e chemat la DNA aproape zilnic de o săptămână-încoace e iniţiatorul eliminării celor 102 taxe printre care şi cea de mediu. Adică a dispărut în toamnă şi a apărut în primăvară. Ceva de genul. 
 
Iată însă declaraţia doamnei Firea, care încurcă un pic exodul cu … sinodul? … nu … parcă era altcumva. E, aia e, ea a vrut să spună că trebuie să se pună o frână înmatriculărilor rabelelor. Şi pe gură i-a ieşit că pleacă rablele din ţară şi noi nu facem nimic să le oprim (exod înseamnă plecare). Redăm cuvintele de aur ale primarului Gabriela Firea.
 
„Aşa cum v-am mai informat, de la începutul anului … avem peste 100.000 de maşini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, înmatriculate în Capitală, cumva din nou rablele Europei au ajuns la noi, la Bucureşti. Suntem într-o colaborare continuă şi un dialog cu doamna ministru al Mediului pentru identificarea unor soluţii pentru a pune stop acestui exod de rable pentru că ele nu afectează doar circulaţia ci şi starea noastră de sănătate, mediul ambiant, crează poluare. Degeaba cumpărăm 400 de autobuze euro 6 noi dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi”.
 
Ahaaaa, păi d’asta nu luăm cele 400 de autobuze. Gata, avem o scuză. Noapte bună, mâine e miercuri. 
 
Autor Alexandru Banu
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide