Bucovina Offroad Challenge 2009 - detalii şi program

2009 este primul an în care concursul de la Gura Humorului devine etapă în Campionatul Naţional după ce Convenţia Naţională de Off Road a votat Bucovina Offroad Challenge 2008 drept cea mai bună competiţie de off-road a anului.

Bucovina Offroad Challenge 2009 - detalii şi program Bucovina Offroad Challenge 2009 - detalii şi program

Organizatorii, Clubul Off-Road Bucovina de la Gura Humorului, au suplimentat cu încă 30 cele 50 de locuri rezervate iniţial concurenţilor de la secţiunea Auto. ”Este o participare record după primele două ediţii, din 2007 şi 2008. Am fost nevoiţi să suplimentăm numărul de locuri pentru că, pe site-ul competiţiei, am primit mai multe înscrieri decât ne aşteptam. Ne bucură acest interes crescut, chiar dacă asta sporeşte eforturile de organizare”, spune Rasty Gabriel, membru în Clubul Off-Road Bucovina.

Este primul an în care concursul de la Gura Humorului devine etapă în Campionatul Naţional după ce Convenţia Naţională de Off Road a votat Bucovina Off-Road Challenge 2008 drept cea mai bună competiţie de off-road a anului.

Tot o premieră este şi introducerea unei secţiuni ”Moto” pentru pasionaţii de enduro. ”Invitarea motocicliştilor este un pas firesc, pentru că şi în această comunitate sunt fani ai traseelor off-road care vor să-şi pună la încercare abilităţile şi motoarele. Nu mizăm pe o participare cum e cea de la ”Auto” - de altfel, Bucovina Off-Road Challenge se suprapune cu o altă competiţie dedicată celor pe două roţi - dar vrem să spargem gheaţa, cum se spune, şi la ediţiile viitoare să avem cât mai mulţi invitaţi pe motociclete”, explică Gabriel Danilevici.

La ediţia de anul acesta, competiţia bucovineană ridică standardele tehnice pentru maşinile înscrise în concurs şi cere participanţilor o listă minimă obligatorie de dotări, atât la Open, cât şi la Extrem. De pildă, sunt obligatorii cauciucurile profil simex, troliul, căştile de protecţie, trusa medicală, extinctorul sau GPS-ul.

”Am depăşit faza romantică a unei competiţii între prieteni care vor să arate ce pot maşinile şi vrem să profesionalizăm participarea. Sunt trasee dificile, vorbim până la urmă de un sport extrem şi siguranţa participanţilor trebuie să fie o preocupare serioasă. Din acest motiv am anunţat şi pe site că dotările minime nu se negociază”, spune Alin Mihalache, director tehnic al Bucovina Off-Road Challenge.

Concursul pune la bătaie premii în bani şi echipamente off road a căror valoare totală depăşeşte 10.000 de euro. Competiţia este sponsorizată de Omniasig, Pa&Co International, Symetrica, Colas, Fujitsu, Shark, Radburg, DeWalt, Orange, Agdesy. Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Primăria Gura Humorului, Romsilva - Regia Naţională a Pădurilor şi Best Western Bucovina - Club de Munte.

Ca şi la ediţiile precedente, concurenţii vor putea să îşi povestească experienţele, la focul de tabără al unei seri haiduceşti, iar pe traseu vor fi amenajate porţiuni la care publicul va avea acces. Competiţia se va încheia pe 24 mai cu Superspeciala Trial Bucovinean.

Pe pagina următoare puteţi vedea programul etapei Bucovina Offroad Challenge 2009

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.