Când vom putea circula doar pe autostradă de la Sibiu la Deva: ce spun autorităţile

Autor: Iulian Dnistran 10 nov. 2014 Știri auto

Autostrada A1 Sibiu-Orăştie ar fi trebuit să fie gata în 2013, însă câteva alunecări de teren au făcut ca lotul trei (de la Sălişte la Cunţa) să fie întârziat, în vreme ce celelalte trei loturi (1, 2 şi 4) au fost date deja în folosire în decembrie anul trecut.

Potrivit Mediafax, care îl citează pe ministrul transporturilor, Ioan Rus, lucrările la ultimul lot vor fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie. Cu alte cuvinte, dacă firma care se ocupă de lucrări (Impregilo Group din Italia) îşi face treaba, vom putea circula doar pe autostradă de la Sibiu până la Deva înainte de finalul lui 2014, fără să mai fie nevoie să circulăm pe DN1 între Sălişte şi Cunţa, cum e situaţia acum.

Lotul trei are o lungime de 22,1 kilometri şi include viaductul rutier de la Aciliu – cel mai înalt din România – care are o lungime de un kilometru şi o înălţime de 80 de metri. În prezent, 16 kilometri din lotul trei sunt finalizaţi, însă nu pot fi daţi în folosinţă fiindcă nu există nici o ieşire de pe autostradă pentru porţiunea respectivă.

Dintre cele patru loturi ale autostrăzii A1 Sibiu-Orăştie, lotul trei a costat cel mai mult – 604,7 milioane de lei fără TVA, la care se adaugă 20% din valoarea totală pentru lucrări neprevăzute apărute pe durata construcţiei. 

Ca să înţelegi mai bine unde există acum autostradă şi unde urmează să se finalizeze lucrările, am făcut o hartă simplă:

Tu ce zici: o să se ţină de cuvânt firma de construcţie şi o să termine lucrările până la sfârşitul lui noiembrie?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide