Când vrei s-o dai jos din trenul vieţii şi ai în cap numai maşini

Manevra subtilă prin care fata înţelege tot

Ai putea s-o dai ca pe o glumă proastă sau ai putea să fii direct. Ia, fata mea, papucii ăştia! Pate îţi e frig, nu de alta … Sau, ştii ce, mai bine ţi-i dai tu singură. Apasă butonul că vin ei la tine. Mai departe, că e glumă sau adevăr, sunteţi 50% salvat pentru spiritul umorului pe care l-aţi avut mereu la voi în situaţii de viaţă şi de moarte. Vorba aia, gluma recunoscută, e pe jumătate iertată. În cel mai rău caz, veţi sfârşi bărbăteşte, cu obrazul amprentat de o scatoalcă sau cu ambii, ca să fie simetrie perfectă.

Ca să-şi promoveze tehologia “propilot” – sistemul autonom de parcare, Nissan (nu, nu şi-a luat palme) a dotat nişte obiecte utile cu această tehnologie. La un han la aproape 70 de km de Tokyo – de unde se vede cel mai bine muntele Fuji – obiectele au acest sistem şi vin de la locul lor la tine sau garează la locul lor, singure. Ca perecehea de papuci pe care o vedeţi în demonstraţia video. Nick Maxfield, purtător de cuvânt Nissan, a spus că este o regie bine-pusă la punct pentru distracţia celor care trag pe dreapta la han pentru cazare sau pentru un popas.

Pe lângă papuci vin şi alte obiecte la-ndemâna oamenilor, cu aceeaşi tehnologie instalată pe ele. Mese, pernele tradiţionale pe care mâncaţi sushi, chiar şi anumite lucruri în dormitor.

Dacă postaţi pe Twitter cu #PPPRyokan şi #wanttostay puteţi să câştigaţi o noapte la hanul unde papucii sunt cu selfparking. Posturile trebuie să fie puse pe reţeaua de socializare între 25 ianuarie (adică începânf de ieri) până în 10 februarie. Camerele cu papuci care vin şi pleacă singuri ca maşinile Nissan vor fi dotate cu tehnologia asta în luna martie.

Aşa că, reîntorcându-ne la glumă, dacă unii îşi duc prietenele / iubitele la Paris ca să le ceară în căsătorie, voi să fiţi cu un pas înainte, să fiţi avangardişti şi să vă duceţi prietena în cel mai frumos loc din Japonia – nu de oriunde – ca să-i daţi papucii. Ăsta curaj! Apoi o să simţiţi pe pielea voastră ce înseamnă tehnologia selfbeating! 

Autor Alexandru Banu