Care e legătura dintre Papa de la Roma şi motociclişti bărboşi şi tatuaţi?

Autor: Oraan Mărculescu 18 feb. 2014 Știri auto

În 2013, cea mai cunoscută companie de motociclete din lume, Harley Davidson, şi-a sărbătorit cea de-a 110-a aniversare. Iar unul dintre gesturile făcute de oficialii companiei a fost să-i doneze Papei Francisc două motociclete şi o jachetă din piele special realizată pentru acesta.

Nu vă gândiţi că, astfel, Papa Francisc a devenit motociclist şi s-a ”înhăitat” cu băieţii bărboşi şi tatuaţi pe care îi vedem de obicei prin filmele americane gonind fără griji şi având legile proprii. Papa s-a rezumat doar la a-şi lăsa autograful pe rezervoarele celor două exemplare Dyna Super Glide, iar jacheta se pare că nu a încercat-o deloc.

După ”demonizarea” din revista ”Time”, Papa Francisc iar e legat de nişte… draci

Deşi mulţi ar putea acuza compania Harley Davidson că şi-a făcut o reclamă cam nepotrivită în ochii milioanelor de credincioşi catolici, iată că Papa Francisc a găsit o rezolvare foarte elegantă a acestei situaţii: a scos una dintre motociclete la licitaţie.

Iar rezultatul i-a făcut pe mulţi să-şi facă, probabil, cruce: deşi preţul normal al unei motociclete de acest fel este de circa 12.000 de euro, în cadrul licitaţiei de la Paris motocicleta Papei a fost achiziţionată pentru o sumă de 20 de ori mai mare.

Adică după numai 6 minute, licitaţia s-a încheiat cu suma de 241.500 euro, cumpărătorul păstrându-şi anonimatul. De asemenea, în cadrul aceleiaşi licitaţii a fost vândută şi geaca din piele, contra sumei de 57.500 de euro.

Oare faptul că a fost semnată de Papa face această motocicletă infailibilă pe şosele? E o chestie de credinţă…

Prin urmare, Papa Francisc a reuşit să obţină aproape 300.000 de euro de pe urma acestor cadouri, bani care au ajuns la fundaţia Caritas din Roma, care îi va folosi pentru renovarea unui centru pentru persoanele defavorizate, capabil să adăpostească şi să hrănească 1.000 de persoane zilnic.

În plus, se pare că vorbim de un record de preţ pentru un Harley Davidson modern, dar şi de cea mai scumpă jachetă Harley Davidson vândută vreodată. Rămâne de văzut dacă Papa Francisc va scoate la licitaţie şi cealaltă motocicletă şi dacă îl va ajuta cel de sus să obţină o sumă şi mai mare. Din raţiuni caritabile, evident.

Abia aşteptăm să vedem poze făcute de paparazzi cu Papa purtând o geacă Harley Davidson…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide