Care sunt cele mai sigure maşini noi?

Autor: Alexandru Banu 09 nov. 2017 Știri auto
Care sunt cele mai sigure maşini noi?

A venit în sfârşit şi rândul lui T-Roc să ne arate cât poate să ducă şi să îndure la crash test. Euro NCAP a comunicat o nouă serie de rezultate HOT şi toate sunt cel puţin bune. Volkswagen a fost cu două modele care au luat 5 stele. Unul dintre ele este chiar T-Roc, al doilea este Polo. Au scos procentaje asemănătoare la cele 4 capitole – siguranţa pasagerilor (96% amândouă), siguranţa copiilor (Polo 85%, T-Roc 87%), siguranţa pietonilor în caz de lovire (Polo 76%, T-Roc 79%). O diferenţă sesizabilă între cele două Volkswagen-uri e la eficienţa sistemelor de siguranţă (71 Vs. 59% în favoarea lui T-Roc).

Celelalte mărci testate au fost Volvo (XC60), Skoda (Karoq), Seat (Arona), Opel (Crossland X), Mitsubishi (noul Eclipse Cross) şi Citroen (C3 Aircross). Toate au primit maximum de punctaj, câte 5 stele de căciulă.

Dintre maşinile proaspăt-testate la ultima sesiune de crash teste Euro NCAP, Volvo XC60 a scos cel mai bun rezultat la protecţia pasagerilor – 98%, apoi vine Eclipse Cross cu 97%. Copiii sunt cel mai bine protejaţi în T-Roc şi în XC60, în acelaşi procent (87%). Cel mai slab scor aici l-a scos Mitsubishi, cu 78% protecţia copiilor.

Pe partea de protecţie pietoni însă, Eclipse Cross a ieşit cel mai bine, cu 80%. Cel mai mic procentaj la acest segment de teste este la Opel Crossland X, 62%. Media pentru toate cele 8 teste recente este 74% la siguranţa pietonilor.

În fine, la ultimul capitol şi unul foarte important azi în 2017, eficienţa sistemelor de siguranţă, XC60 a fost foarte aproape de 100%, cu numai 5 procente mai jos. Suedezii reconfirmă că grija lor pentru siguranţă are şi rezultate la cele mai exigente examene.

Rezultate slabe aici au scos Opel, cu Crossland, Citroen cu C3 Aircross, Seat Arona, Skoda Qaroq şi VW Polo, adică aproape toate.Media acestora a fost undeva la 60%. Mitsubishi şi VW T-Roc au scos rezultate identice, 71%.

Pe montajul cu crash testul VW T-Roc vedeţi şi tipurile de impact la care sunt analizate maşinile, precum şi vitezele de deplasare în momentul impactului.  Vizionare plăcută la poceală!

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide