Cât câştigă un mecanic auto

Autor: Adelina Mihai 05 sept. 2018 Știri auto
Cât câştigă un mecanic auto

Salariul mediu net la nivel naţional pentru poziţia de mecanic auto, una dintre cele mai căutate ocupaţii din rândul muncitorilor calificaţi, este de 2.418 lei net pe lună, scrie Ziarul Financiar.

Veniturile mecanicilor auto din Bucureşti depăşesc acest prag şi ajung până la 2.568 de lei, arată aceleaşi date. Capitala este, de altfel, şi singurul oraş în care media salarială trece de 2.500 de lei.

„În celelalte oraşe mari ale ţării, veniturile încasate de mecanicii auto abia dacă depăşesc 2.400 de lei. Câteva exemple sunt Braşovul şi Sibiul, unde media salarială este de 2.416 lei, Timişoara (2.412 lei), Iaşi (2.408 lei) sau Cluj (2.389 lei)“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs.

La ultima numărătoare efectuată în 2016, prin analizarea datelor financiare ale societăţilor comerciale şi ale persoanelor fizice autorizate (PFA) active, în România, existau peste 10.000 de service-uri auto autorizate. 

În fişa postului unui mecanic auto trebuie să fie cunoştinţele tehnice de mecanică auto şi diagnoză auto, cunoaşterea documentaţiei tehnice în limba română, dar şi în limba engleză, în unele cazuri. 

Jobul de mecanic auto cosntă în executarea operaţiunilor de evaluare stare tehnică, identificarea neconformităţilor mecanice ale autovehiculelor, operaţiuni specifice de reparaţii şi întreţinere autovehicule, în conformitate cu manualele de reparaţii specifice pe intervenţie, dar şi asimilarea documentaţiilor tehnice de reparaţii, potrivit cerinţelor producătorilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide