Câţi litri de benzină consumă, anual, un român

Autor: Marius Vișan 21 aug. 2017 Știri auto
Câţi litri de benzină consumă, anual, un român

Conform unui raport Bloomber, un şofer român cheltuieşte, pe an, aproximativ 1% din câştigurile sale pe carburanţi. Consumul mediu anual al unui şofer din România este de doar aproximativ 90 litri.

Acest procent de 0,97% plasează România pe locul al 18-lea din ce 61 de state care participă la studiu. Lider este Venezuela, cu 0,04%. Pe locul al doilea se situează China, cu un buget de 0,43% din venitul salarial alocat carburanţilor, iar pe locul al treilea Turcia, cu un procent de 0,46%. Procentul cel mai ridicat se înregistrează în Africa de Sud (3,18%) şi Mexic (3,57%).

Dacă vorbim de preţul benzinei, ţara noastră se situează pe locul al 24-lea, cu un preţ de 1,12 dolari. Venezuela conduce topul cu 0,26 cenţi pe litru, urmată de Arabia Saudită, cu 24 cenţi pe litru, şi Iran, cu 0,33 cenţi.

Benzină cea mai scupă este fie în statele scandinave, fie din cele mediteraneene (Portugalia, Italia sau Grecia). În Norvegia, de exemplu, un litru de benzină costă aproape 1,9 euro.

Sursă: profit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide