Ce maşini second-hand îţi poţi cumpăra din România cu 3000 de euro

Autor: Marius Vișan 17 aug. 2018 Știri auto

3000 de euro este suma ideală pe care amatorii de maşini second-hand ar da-o pentru a nu mai depinde de transportul în comun. Pentru aceşti bani există destule opţiuni, însă toate maşinile vor avea mulţi kilometri acumulaţi. O maşină nouă costă cel puţin 8000 de euro, dar dacă eşti gata să să treci cu vederea semnele de uzură sau numărul mare de kilometri, există opţiuni şi la aceşti bani. Aşadar, am ales câteva maşini la mâna a doua aflate la vânzare în această vară. 

Skoda Octavia – 2.999 EUR

Skoda Octavia este, mai ales în versiunea Combi, o propunere foarte serioasă pentru familiştii care vor foarte mult spaţiu şi foarte puţine bătăi de cap. Încă de la prima generaţie, Octavia a fost propusă ca berlină cu un hayon generos, respectiv ca şi combi extrem de spaţios. Majoritatea clienţilor preferă cea de-a doua variantă de caroserie, care dovedeşte un caracter util exemplar, portbagajul variind între 580 şi 1.620 de litri, aproape de nivelul unui van compact. Exemplarul din imagine este fabricat în 2001 şi are motor 1.6 litri ce poate funcţiona cu Benzina + GPL. Chiar dacă a acumulat 238.000 de km, fiabilitatea maşinilor din Cehia ne-a demonstrat că acest exemplar încă mai poate rezista câţi ani buni. 

Fiat Punto – 2.500 EUR

Acest Fiat Punto fabricat în 2007 are un kilometraj mai mult decât decent – 90.000 de km. Din anunţ se obervă că proprietarul a fost atent cu ea şi i-a făcut reviziile la timp. Amatorii de maşini italieneşti trebuie să ştie despre ea că are aer condiţionat, geamuri electrice faţă, senzori de parcare, închidere centralizată, ITP valabil până în 2020 şi un consum foarte mic (4,5-6,5 L/100 KM). Schimbul de ulei, filtrele de aer/polen a fost efectuat în urmă cu 300 km, iar distribuţia a fost făcută de aproximativ de 6000 km.

Ford Focus – 2.299 EUR 

Una dintre cele mai populare maşini printre familiştii europeni este modelul de clasă compactă Ford Focus. Cea de-a doua generaţie a intrat în producţie în 2004, iar în 2008 a primit un facelift care i-a îmbunătăţit semnificativ nivelul calităţii materialelor interiorului. Fabricat în 2007, acest Ford Focus diesel 1.6 litri are 167.000 de km la bord. Maşina arată foarte bine pentru vechimea ei, cel puţin în poze. 

Nissan X-Trail – 2.990 EUR 

Primul Nissan X-Trail a fost gândit foarte pragmatic: caroseria colţuroasă nu lăsa loc extravaganţelor estetice, deoarece ascundea un univers interior foarte pragmatic, care oferea mult spaţiu pentru 5 pasageri şi bagajele lor, dar şi multe spaţii de depozitare. În plus, calitatea mai mult decât acceptabilă a plasticelor făcea habitaclul suficient de plăcut la drumurile lungi. Din 2002 de când a fost fabricat, şi până azi, acest Nissan X-Trail 2.2 TDi cu tracţiune 4X4 a acumulat 290.000 de km, însă pare că încă mai are locuri de văzut şi drumuri de străbătut. Costă 2.990 EUR şi dispune de navigaţie, închidere centralizată, 4 geamuri electrice, oglinzi electrice, jante aliaj şi bull bar.

Opel Zafira – 2.900 EUR 

Prima generaţie Zafira a devenit rapid populară datorită celor 7 locuri, şi a reuşit să se impună printr-o fiabilitate excelentă în domeniul monovolumelor. Cei care vor o maşină încăpătoare au la dispoziţie această Zafira cu motor pe benzină de 2.0 litri, din 2003, care a acumulat 165.200 km.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide