Cei care stau pe el au cu 25% mai multe şanse să scape dintr-un accident dur

Autor: Alexandru Banu 13 iun. 2017 Știri auto
Cei care stau pe el au cu 25% mai multe şanse să scape dintr-un accident dur

Cercetătorii de la Universitatea din Buffalo (SUA) au studiat consecineţele mai multor accidente şi au ajuns la concluzia că locurile din spate  sunt între 56% şi 86% mai sigure decât cele din faţă. Logic, în cazul unui accident, cei din spate sunt mai puţin expuşi în majoritatea cazurilor. Aici nu intră însă şi accidentele cu maşini care vin din spate, care sunt însă mai rare decât cele cu impact frontal sau lateral.

Şi până la urmă care e cel mai sigur loc din maşină? Cel din mijloc-spate, cel pe care îl urâm şi pe care îl evităm pentru că suntem în zona tampon, nu avem loc la picioare din cauza celor de pe flanc, dar şi din cauza cocoaşei longitudinale care traversează podeaua. Însă trebuie să ştiţi că în cazul oricărui tip de accident, acel loc este cel mai puţin expus. Este cu 25% mai sigur decât locurile din spate şi de la fereastră. Aceiaşi cercetători au scos în faţă din studiu că media de vârstă a celor care ocupă locul din mijloc-spate e 15.4 ani, în comparaţie cu 20 de ani cât au toţi ceilalţi din maşină. Asta pentru că fiind locul care îţi oferă cel mai puţin spaţiu, e “rezervat” din start celor mai puţin dezvoltaţi fizic, implicit mai mici ca vârstă.

NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration în SUA) şi Academia Americană a Pediatrilor spun şi recomandă ca până la cel puţin 13 ani, copiii să stea pe acel loc. Dacă aveţi scaun pentru copiii mici trebuie neapărat să-l asiguraţi şi cu centura, altfel consecinţele pot fi foarte grave pentru că scaunul poate zbura violent de la locul lui în cazul unui accident dur. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide