Cele mai periculoase şosele din România în 2017

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2018 Știri auto
Cele mai periculoase şosele din România în 2017

Conform unei statistici, aproximativ cinci oameni au murit, pe zi, pe şosele în 2017. Şi a fost al treilea an la rând în care a crescut numărul celor care pier în accidente rutiere. În topul celor mai peirculoase şosele sunt cele care leagă Banatul şi Moldova de Bucureşti.

DN6, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară, care leagă Bucureşti – Alexandria – Craiova – Timişoara – Ungaria, în cei aproape 640 de kilometri ai săi au existat accidente în care 87 de oameni au murit.

Unul dintre punctele nevralgice este la Tatomireşti, în Dolj.

„Drumul are două benzi, lucru care îi determină pe unii conducători auto să crească viteza de deplasare, deşi aceasta este o zonă cu o succesiune de curbe deosebit de periculoase, unde viteza trebuie redusă la 50 de kilometri la oră”, explică subcomisarul Alin Apostol de la serviciul rutier Dolj, pentru Digi24.ro

Au amestecat un M3 şi un Volvo. Rezultatul e de like & share!

Noul SUV BMW, cea mai iubită lansare de Valentine’s Day (galerie foto)

Creşte concurenţa, scad preţurile? Încă o reţea de benzinării se deschide în România

Topul celor mai însângerate şosele este completat de cea care uneşte Capitala şi vama Siret de la graniţa cu Ucraina. 76 de oameni au pierit şi 180 au fost răniţi anul trecut pe drumul care trece prin Buzău, Roman şi Suceava. DN2 este locul unde zeci mii de şoferi încalcă legea fără să ştie.

Poliţiştii au numărat aproape nouă mii de accidente grave anul trecut pe toate drumurile din ţară. Mai toate din vina şoferilor. Doar două au fost provocate de şosele proaste, spun cei de la Rutieră. O organizaţie neguvernamentală cu nume sugestiv, „România fără gropi”, îi contrazice, însă, cu exemple.

„Noi nu avem drumurile adaptate la mileniul în care suntem. Nu avem drumuri cu siguranţă rutieră, nu avem drumuri cu marcaje, nu avem drumuri cu indicatoare, cu parapet pe axul drumului sau unde este un râu, pentru a nu ajunge maşina în râu”, explică Alexandru Vîlvoi.

Într-un raport al Forumului Economic Mondial, drumurile noastre sunt considerate mai proaste decât cele din El Salvador, Ghana, Etiopia, Bosnia-Herţegovina sau Venezuela.

Maybach 2019 a sosit, concurenţii pot să plece la plimbare (galerie foto)

Porsche daună totală la un preţ care a speriat internetul. De unde atât tupeu ca să ceri atâţia bani?

Audi scoate primul SUV Cabrio din istorie (galerie foto)

Anunţul de vânzare al celei mai valoroase maşini româneşti. E din 1916. Şi anunţul, nu numai maşina

Angela Merkel circulă cu un Audi trucat. O publicaţie germană şi-a dat seama şi a dat-o de gol

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide