Cele trei versiuni ale noii familii Ceed au fost premiate la iF Design

Autor: ProMotor 05 feb. 2019 Știri auto
Cele trei versiuni ale noii familii Ceed au fost premiate la iF Design

După lansarea celei de a treia generaţii Kia Ceed, comercializată în Europa, în trei versiuni de caroserie diferite, cele trei nou venite au primit fiecare câte un premiu iF Award pentru design. Această victorie reprezintă al treilea an consecutiv în care Kia a câştigat un hat-trick de premii iF Design, urmând succesele similare din 2017 şi 2018.

Ultimele trofee au fost acordate fiecărei din cele trei variante Ceed: modelele Ceed hatchback în cinci uşi şi Sportswagon, lansate la mijlocul anului 2018 şi noul ProCeed cu caroserie shooting brake, a cărui comercializare a început în această lună în Europa.

Ceed Sportswagon a crescut în lungime şi oferă proprietarilor mai mult spaţiu pentru bagaje (625 litri) decât majoritatea rivalilor săi şi chiar decât multe automobile mai mari. Cu proporţii inteligente şi un nou design dinamic, Ceed Sportswagon este mai sportiv decât oricare dintre predecesorii săi.

Noul ProCeed are un design complet nou şi este primul automobil compact cu caroserie shooting brake de la un producător auto de masă. ProCeed combină un design uimitor, elegant cu spaţiul şi versatilitatea unui tourer, remarcându-se faţă de fraţii săi, prin aspectul şi proporţiile sale unice. Cu o înălţime de 1.422 mm, este automobilul cu cea mai mică înălţime din întregul segment C. Elementul definitoriu al profilului său este linia dinamică a acoperişului, care se termină abrupt, în geamurile din spate. Designul distinctiv este remarcat în mod deosebit în partea posterioară, cu o linie iluminată care leagă blocurile optice de tip LED din spate – primul în acest segment – oferind modelului ProCeed o semnătură optică unică.

Atât ProCeed, cât şi Ceed sunt disponibile ca modele ‘GT’ performante, alimentate de un motor T-GDi de 1.6 litri (supra-alimentat, cu injecţie directă pe benzină) de 150 kW (204 CP). Un total de şase motoare pe benzină şi diesel cu emisii scăzute, fiecare respectând noul standard de emisii Euro 6d-TEMP, sunt disponibile în gama modelelor familiei Ceed. Spectrul larg al celor mai recente tehnologii include un sistem opţional “de nivel 2 pentru conducerea autonomă” şi parbriz încălzit.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide